Infobar icon

Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Naše články - BLOG

Sú BIO potraviny zdravšie ako potraviny zo supermarketu?

BIO potraviny sú určite zdravšie než bežne dostupné potraviny bez BIO certifikátu a to z jedného jediného dôvodu. Používanie pesticídov, umelých hnojív či pestovanie GMO v bežnom (konvenčnom) poľnohospodárstve.

Celý článok...

Recenzia mlynčekov KoMo a výhody mletia na kamennom mlynčeku KoMo

Neviete sa rozhodnúť, či investovať do kúpy mlynčeka na obilie a či má takáto investícia význam? Potom vám odporúčame detailné video, v ktorom sa dozviete všetky výhody domáceho mletia obilia a aj podrobnú recenziu mlynčekov na obilie.

Celý článok...

Prečo sa nedarí vymiesiť cesto, keď idete presne podľa receptu?

Zažili ste už situáciu, keď postupujete presne podľa overeného receptu a nedarí sa vám vymiesiť cesto? Je tekuté, rozlieva sa a nedá sa odlepiť od misy? Zistite príčinu tohto javu.

Celý článok...

Viete ako sa vyrába aktívne uhlie binchotan?

Pred viac ako 300 rokmi, počas obdobia japonských dejín Edo, sa japonským výrobcom uhlia z provincie Kishu (dnešná prefektúra Wakayama) podarilo zdokonaliť svoje výrobné techniky natoľko, že vzniklo uhlie výnimočnej čistoty a kvality.

Celý článok...

9 receptov ako uvoľniť zápchu a vyvolať stolicu

Zápcha je zdravotný problém, ktorý každého z nás už potrápil. Príčiny môžu byť rôzne – od ochorení ako syndróm dráždivého čreva až po Parkinsonovu chorobu. Častejšie než následok nejakého ochorenia je zápcha spôsobená nesprávnym stravovaním. Napríklad, nadmerná konzumácia mliečnych výrobkov alebo nedostatočný príjem tekutín môžu spôsobiť upchatie potravy v črevách. Rovnako sa na tom podieľa aj sedavý spôsob života. V takýchto prípadoch ľudia hneď siahnu po preháňadlách a ich časté užívanie môže prispieť k zhoršenej funkčnosti vašich čriev. No a z krátkodobého hľadiska preháňadlá zasa obmedzujú vstrebávanie živín z potravy či absorpciu užívaných liekov. Preto namiesto preháňadiel vám chceme odporučiť niektorý z nasledovných prírodných receptov.

Celý článok...

Viete, čo znamenajú mikróny pri vodných filtroch?

Možno sa čudujete, čo znamená mikrón pri vodných filtroch, keď sa pokúšate vybrať ten najlepší systém vodného filtra pre váš domov alebo kanceláriu. Možno premýšľate o tom, ktorý vodný filter je najlepší. Poďme sa na to pozrieť.

Celý článok...

Viete, čo znamená označenie GPD pri reverznej osmóze?

Filtrácia vody hrá dôležitú úlohu v našom každodennom pití a keď si vyberieme systém reverznej osmózy, tak často vidíme na produkte hodnotu GPD. Viete, čo teda znamená GPD vo vode? Je vyššie GPD lepšie alebo nie? Vysvetlime si to v článku.

Celý článok...

Proteínová čokoládová torta

Predstavujeme recept na Proteínovú čokoládovú tortu, ktorá je vyrobená zo starostlivo vybraných surovín. Jednoduchý dezert na prípravu, ktorý sa dá konzumovať na desiatu aj ako olovrant, prípadne s ovocím.

Na jeho výrobu sme použili bio proteínovú múku na sladké, bohatú na energiu, vlákninu a vitamíny.

Celý článok...

Ako odstrániť a vyčistiť vosk z rôznych povrchov bez námahy

Chcete si spríjemniť čas strávený pri knižke, filme alebo pri práci, zapálite si sviečku a po chvíli na ňu úplne zabudnete. Spomeniete si až keď je neskoro a vosk stečie tam kam nemá. Nepanikárte, vosk sa dá vo väčšine prípadov jednoducho odstrániť bez zanechania trvalých následkov. Tu je pár tipov, ako na to. 

Celý článok...

Chlorella Pyrenoidosa - odhaľte tajomstvo chlorelly

CHLORELLA PYRENOIDOSA je smaragdovo zelená jednobunková riasa patriaca do triedy Trebouxiophyceae a čeľade Chlorellaceae. Chlorella má schopnosť množiť sa neuveriteľnou rýchlosťou. Reprodukčný proces možno rozdeliť do niekoľkých etáp: rast-dozrievanie-zrelosť-delenie. Chlorella sa rozdelí na štyri dcérske bunky za menej ako 24 hodín.

Celý článok...

Kokos: Tropické ovocie s výbornými účinkami na zdravie človeka

Kokosový orech alebo jednoducho kokos sa v poslednom čase stáva obľúbenou surovinou v kozmetike a vo výžive. Jeho využitie v kuchyni je rozmanité – od kokosového mlieka cez kokosový cukor až po kokosovú múku. Kokos má mnoho benefitov, obsahuje antioxidanty, vlákninu a ďalšie zdraviu prospešné látky. Prečítajte si, prečo by ste ho aj vy mali zaradiť do jedálnička.

Celý článok...

Dôvody, prečo by ste mali prejsť na eko čistiace prostriedky

Pranie v domácnosti patrí medzi bežne vykonávané činnosti, pri ktorých veľmi nerozmýšľame. Mali by sme sa však zaoberať tým, aké čistiace prostriedky pri tom používame. Opraté prádlo prichádza do kontaktu s kožou a preto je vhodné čistiace prostriedky starostlivo vyberať tak, aby boli zdravotne nezávadné. Najlepšie, čo môžeme pre svoje zdravie urobiť, je vyberať si ekologické čistiace prostriedky.

Celý článok...

Čo obsahuje lepok? Chutné alternatívy bezlepkových potravín

Kedysi takmer neznáma bezlepková diéta je v súčasnosti často skloňovaným pojmom. Nejde pritom o žiadny módny výstrelok v oblasti stravovania, ale o vážny zdravotný problém, ktorý spôsobuje nemalé problémy. Čítajte ďalej a zistite, ktoré potraviny obsahujú lepok, a ako sa im vyhnúť pomocou chutných bezlepkových alternatív.

Celý článok...

Všetko o lipozomálnych vitamínoch: Aké majú účinky na zdravie?

Keď príde reč na vitamíny, väčšina z nás si predstaví rozmanité množstvo zdraviu prospešných produktov v úhľadne zabalených krabičkách na pultoch lekární. Vitamíny sú známe aj vďaka slovnému spojeniu lipozomálne vitamíny a minerály. Lipozomálne vitamíny si rýchlo získali na obľúbenosti. Kraľujú rebríčku vitamínov vďaka ich vlastnostiam, najmä vyššej vstrebateľnosti v porovnaní s bežne dostupnými produktmi.

Celý článok...

Zelené potraviny: Účinky, ktoré vás ohromia

Malé, zelené a plné sily. Rastliny spirulina a chlorella sú známe už od nepamäti, ale v súčasnosti zažívajú znovuzrodenie. Obsahujú veľké množstvo proteínov, antioxidantov a minerálov, ktoré majú pozitívne účinky na zdravie. Aj preto ich bez obáv môžeme zaradiť do kategórie superpotravín.

Celý článok...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia