Infobar icon

Odporúčame vám prírodný repelentný sprej HERB s obsahom prírodných éterických olejov – levandule, citronely, geránia, mäty, rozmarínu, klinčeka a eukalyptu, vďaka čomu je prírodný repelent vhodný aj pre detičky.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Prírodné energeťáky - nápoje a potraviny pre doplnenie energie

Naše články - BLOG
Napísal Tím DOBRIO
07.08.2022

Vymeňte klasické energetické nápoje plné kofeínu a cukru za zdravé alternatívy. Prinášame tipy na doplnenie energie prírodnou cestou. Viac sa dozviete v článku.

Vysoké pracovné nasadenie a rýchly životný štýl môžu spôsobiť vyčerpanosť a únavu. Moderný človek často siaha po energetických nápojoch s vysokým obsahom kofeínu a cukru.

Neželaným dôsledkom pravidelnej konzumácie klasických energeťákov môže byť nervozita, nespavosť, žalúdočné problémy a obezita. Dobite baterky prírodným spôsobom. Vyskúšajte zdravé potraviny na doplnenie energie.

Matcha - zelený japonský čaj

Japonský čaj matcha má od slabých čajov vo vrecúškach poriadne ďaleko. Matcha je zelený čaj vyrobený z najkvalitnejších mladých čajových lístkov. Je rozomletý na jemný prášok, ktorý zaručuje konzumáciu všetkých živín obsiahnutých v čajovom liste. Je 10-krát silnejší ako klasický lúhovaný zelený čaj. Slúži na doplnenie energie, je plný antioxidantov a detoxikuje organizmus.

Príprava matcha čaju: 1 lyžičku zalejte 70 ml vody s teplotou 70°C. Vymiešajte mini mixérom alebo bambusovou metličkou zvanou chasen. Ak je matcha čaj kvalitný, vytvorí sa hustá pena. Vodu môžete nahradiť rastlinným mliekom.    

BIO čaj matcha od značky La Finestra pochádza z oblasti Uji, neďaleko mesta Kyoto. Neobsahuje konzervačné látky, farbivá ani prísady. Má smaragdovú farbu a krásne vonia.


Zdroj: 123rf.com, Image ID: 53981520

Reishi - huba nesmrteľnosti

Čínska medicinálna huba Reishi sa právom označuje za hubu nesmrteľnosti. Obsahuje obrovské množstvo bioaktívnych substancií s pozitívnym účinkom na ľudské zdravie. V hube sa vo veľkej koncentrácii vyskytujú polysacharidy a antioxidanty.

Na doplnenie energie vyskúšajte prírodné Reishi kapsuly s obsahom až 30% polysacharidov. Poskytujú rýchlu pomoc pri vyčerpaní a poruchách spánku.

Dávkovanie: 1 – 2 kapsuly denne, najlepšie ráno zapiť pohárom čistej vody.

MCT olej na doplnenie energie

MCT olej C8 100% kokosového pôvodu s vysokým obsahom kyseliny kaprylovej (min.96%) je efektívny a rýchly zdroj energie pre mozog a svaly. Vďaka krátkej metabolickej dráhe v organizme nezaťažuje žalúdok. Konzumácia MCT oleja zlepšuje metabolizmus tukov a ketózu, pôsobí priaznivo na fyzickú a mentálnu výkonnosť, vďaka čomu je čoraz viac obľúbený ako ingrediencia do rôznych smoothies, dezertov, kávy alebo iných pokrmov.

Dávkovanie: Pre bežného človek bez extrémnej fyzickej záťaže 7 - 15 ml denne (1 PL) do nápoja alebo jedla.


Zdroj: 123rf.com, Image ID: 125933561

Rybí olej

„Jedna lyžička rybieho oleja pre zdravie,” pamätáte sa na túto hlášku starých mám? Veru, mali pravdu. Rybí olej obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálov dôležitých pre zdravie človeka. Má priaznivé účinky na myseľ i telo. Je výborný zdroj energie a omega-3 mastných kyselín. Zbavuje telo stresu a zlepšuje náladu.

Na e-shope DOBRIO nájdete rybí olej Nutraceutica získaný z celých severských tresiek a sardiniek. Pýši sa prívlastkom HP (High Purity) - najvyšší stupeň čistoty.

Dávkovanie: Dospelí - 1 PL (5 ml) denne, deti 1 ČL (2,5 ml) denne spolu s jedlom.

Zázračné chia semienka

Chia semienka pravidelne konzumovali bájni Aztékovia v Strednej a Južnej Amerike. Obsahujú veľa vitamínov, omega-3 mastných kyselín a minerálov. V chia nájdete 5-krát viac vápnika ako v mlieku, 2-krát viac draslíka ako v banáne a 3-krát viac železa ako v špenáte. Vďaka vynikajúcim výživovým vlastnostiam sú ideálny doplnok stravy pre športovcov a vegetariánov.

Chia semienka spomaľujú rozklad sacharidov na jednoduché cukry, takže sú vhodné pre ľudí s nedostatkom energie. Vyskúšajte kvalitu od značky La Finestra. Odporúčaná denná dávka je cca 15 g.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia