Infobar icon

Odporúčame vám prírodný repelentný sprej HERB s obsahom prírodných éterických olejov – levandule, citronely, geránia, mäty, rozmarínu, klinčeka a eukalyptu, vďaka čomu je prírodný repelent vhodný aj pre detičky.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

5 tipov pre zdravšiu pokožku. Olej na pleť môže zmierniť akné

Naše články - BLOG
Napísal Tím DOBRIO
24.09.2022

Prírodná starostlivosť o pokožku je na výslní. Je šetrná k životnému prostrediu aj k človeku. Rastlinný olej na pleť, bylinkové čaje a dostatok zinku môžu pomôcť k zdravej pleti. Prinášame zopár tipov na inšpiráciu.

Prírodná starostlivosť o pokožku je na výslní. Je šetrná k životnému prostrediu aj k človeku. Rastlinný olej na pleť, bylinkové čaje a dostatok zinku môžu pomôcť k zdravej pleti. Prinášame zopár tipov na inšpiráciu.

Vyskúšajte nechtík lekársky z Vysokých Tatier

Pre zdravú pokožku je mimoriadne dôležitý pravidelný pitný režim. Vymeňte limonády a sladké nápoje za nechtíkový čaj a pleť sa vám zaiste odvďačí. Nechtík lekársky sa v súvislosti so starostlivosťou o pleť používa v ľudovom aj modernom liečiteľstve. Sušený kvet má silné antibakteriálne a protizápalové účinky na pokožku.

Na e-shope DOBRIO nájdete ekologický nechtík lekársky od značky BIOTATRY vypestovaný na lúkach pod Kriváňom.

Vhodný olej na pleť môže pomôcť

Rastlinné oleje majú v kozmetike svoje pevné miesto už od pradávna. Ak ste si mysleli, že sú vhodné len pre suchú pokožku, radi vás vyvedieme z omylu. Olej na pleť môže byť nápomocný, aj keď trpíte zmiešanou či dokonca mastnejšou pleťou. Dôležité je siahnuť po správnom type. Na redukciu kožného mazu výborne slúži jojobový olej. Bonusom je, že neupcháva póry.

Tekvicový olej obsahuje množstvo vitamínov a významných prvkov ako napríklad zinok. Blahodárne pôsobí proti zápalom pokožky. Pleť hydratuje a eliminuje nežiaduce pigmentové škvrny. Prispieva tiež k liečbe ekzémov. Vyskúšajte za studena lisovaný tekvicový olej od BIO talianskej značky fior di loto. Môžete ho užívať vnútorne, natierať na pokožku alebo využiť v studenej kuchyni.

Konopný olej predstavuje jeden z najbohatších zdrojov mastných kyselín. Je ideálny na hydratáciu a výživu veľmi suchej a podráždenej pokožky. Jeho pravidelným používaním predídete vysušovaniu pokožky, šupinateniu a svrbeniu.

Pýši sa tiež silnými antibakteriálnymi a protizápalovými účinkami na pleť. Je to významný antioxidant. Za studena lisovaný konopný olej Cannavita vyrobený výhradne zo semienok konope siatej vypestovanej na Slovensku nájdete na e-shope Bionákupy.


Zdroj: 123rf.com, Image ID: 31827744

Jablčný ocot - miláčik prírodnej starostlivosti o pleť

Počuli ste už o blahodarných účinkoch jablčného octu? V poslednej dobe sa stal miláčikom naturálnej starostlivosti o pleť. Jablčný ocot sa vyrába z čerstvých jabĺk. Obsahuje kyselinu meleinovú, ktorá sa v tele dokáže spojiť s alkalickými prvkami a minerálmi na výrobu vnútornej energie.

Prispieva k vyrovnanej hladine pH vo vonkajšej vrstve pokožky. Správne vyrobený jablčný ocot dokáže bojovať s baktériami spôsobujúce akné. Zjemňuje pigmentáciu a odstraňuje odumreté bunky. Viac o pozitívnych účinkoch sa dočítate na našom blogu

Jablčný ocot značky Baule Volante je bohatý na enzýmy vzniknuté počas fermentácie môžete kúpiť na webe DOBRIO. Stačí ho nakvapkať na čistú bavlnenú handričku a vyčistiť tvár.

Dopĺňajte zinok

Zinok je dôležitý stopový prvok nachádzajúci sa aj v pokožke. Jeho optimálna hladina je preto nevyhnutná pre zdravý vzhľad pokožky. Prispieva k elasticite, regenerácii, vitalite kože a redukcii mazu. Viaceré štúdie preukázali, že zinok sa podieľa na hojení rán. Preto pomáha s liečením herpesu a akné.

Pokiaľ trpíte nedostatkom zinku, môžete pozorovať prejavy zhoršenej pleti, nechtov a vlasov. Na jeho doplnenie odporúčame konzumovať zeleninu s vysokým obsahom zinku ako špenát, brokolica alebo kel.


Zdroj: 123rf.com, Image ID: 39448989

Nezabudnite na vitamínové doplnky výživy

Doplniť zinok môžete aj prostredníctvom prírodných výživových doplnkov. Siahnite po našom lipozomálnom zinku s vitamínom C od výrobcu Adelle Davis. Pozitívne vplýva na zdravie pleti a podporuje zdravý imunitný systém. Lipozomálny zinok6-krát vyššiu vstrebateľnosť ako tablety, prášky či nápoje.

Pre zdravú pleť je dôležitý kolagén. Prispieva k revitalizácii pokožky a vlasov. Vyskúšajte pomarančový kolagén na krásu od Adelle Davis s kyselinou hyalurónovou, vitamínom C a zinkom. Obsahuje vysokú dávku klinicky testovaného bioaktívneho kolagénu - 5000 mg. Je chutný a navyše má čisté prírodné zloženie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia