Odporúčame vám slovenský zázvorový nealkoholický nápoj ZINGI. Med, citrónová šťava, zázvorová šťava a nič viac.
Aurora prastará múka mletá kameňom BIO Antico Molino Rosso
Obrázok | Názov | Dostupnosť | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnosť: 500 g 0030650 | Skladom | 3,50 € | ||
Hmotnosť: 5 kg 00306 | Skladom | 23,00 € | ||
Hmotnosť: 12.5 kg 312510 | Záväzná objednávka - do 28 dní u vás | 54,00 € |
Múka Aurora predstavuje zmes 7 prastarých zŕn, ktoré rastú spolu na jednom poli. Ide o viacdruhové pestovanie na 1 poli, čo zabezpečí autoreguláciu rastu zŕn a biodiverzitu. Táto múka predstavuje vlajkovú loď experimentálneho terénneho projektu Antico Molino Rosso, ktorý pestuje 8 odrôd prastarých zŕn každý rok. Aurora sa teda vyznažuje úžasnou chuťou, silou a skvelým obsahom bielkovín, nakoľko každá zo 7 prastarých obilnín dodáva tejto múku unikátne zloženie a nejedná sa len o 1 druh prastarého zrna.
Aurora obsahuje tieto prastaré zrná: Abbondanza, Sieve, Frassineto, Gentil Rosso, Inallettabile, Andriolo, Verna
Prastarú múku si obľúbite, pretože prastaré zrná:
- neboli nijakým spôsobom nikdy človekom upravované
- sú oveľa menej spracovávané
- obsahujú oveľa menej lepku
- sú ľahšie stráviteľné
- zabraňujú rozvoju intolerancií
- sú chutnejšie a cennejšie
- ochraňujú biodiverzitu
Aká je to polozrnná múka typ 2?
Polozrnná múka typu 2 sa vyznačuje ľahšou spracovateľnosťou ako celozrnná múka, ale výživovými vlastnosťami podobnými celozrnnej múke. Múka sa vyrába mletím celého zrna (vrátane otrúb a klíčka) na kamennom mlyne pri pomalých otáčkach. Následne sa múka preosieva a oddeľujú sa niektoré granule. Múka sa vyznačuje veľkými granulami a väčším množstvom vláknitých zložiek (otrúb) ako polozrnná múka typu 1. Múka obsahuje väčšinu častí otrúb a celý klíčok, čo sú najvýživnejšie časti zrna.
Aurora prastará múka sa vyrába mletím celého zrna 7 prastarých obilnín na kamennom mlyne Antico Molino Rosso. Aby sa zabezpečila maximálna kvalita, tak každá fáza výberu a čistenia obilnín podlieha prísnej kontrole. Obilie sa mechanicky čistí a zomletú múku kontrolujú odstraňovače kameňa a 2 optické triediče, to všetko pre maximálnu kvalitu. Navyše každá šarža múky sa testuje z pohľadu chemických a makrobiologických ukazovateľov. Proces mletia na kamennom mlyne prebieha pomaly pri 80 ot/min, takže múka nepresiahne teplotu 45°C. Múka si zachová všetky organoleptické vlastnosti čerstvej múky a všetky živiny, ktoré sa nachádzajú v klíčku.
Biologické celozrnné múky pochádzajú z mletia celých zŕn, ktoré neboli ošetrené syntetickými pesticídmi a sú pre náš organizmus veľmi dôležité ako zdroj vlákniny (otrúb). Ak si vyberiete celozrnnú múku, tak odporúčame len takú, ktorá pochádza z ekologického poľnohospodárstva.
Ako piecť chlieb z prastarých múk?
Odporúčame článok Znovuobjavené starodávne zrná a ako piecť chlieb z múky z prastarých zŕn.
TIP: Prečítajte si viac o starodávnych zrnách a dôvodoch, prečo by sme nemali jesť modernú pšenicu.
“Dobrý eshop je ako skutočná láska. Stačí jediný pohľad a viete, že je ten pravý.”
Sme mladá rodinná firma, milujeme Taliansko a poctivé potraviny. Prečo? Taliani si užívajú dobré jedlo, dlhé debaty pri pohári pohári vína a skvelých priateľoch. BIO nákupmi chceme priniesť príjemnú atmosféru aj na rodné Slovensko. Zabudnite na stres a vychutnajte si kvalitu pretavenú do potravín. Bez lepku, cukru, konzervantov a palmového oleja. Pretože s nami sa naučíte rozlíšiť úžasné jedlo od dobrého.
Zloženie: múka zo 7 prastarých zŕn mletá kameňom (polozrnná typ 2)* *=BIO
Alergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať sóju, sezam, horčicu a vlčí bôb.
Výživové hodnoty na 100 g
- Energia: 1540,7 kJ (355 kcal)
- Tuky: 1,8 g
- z toho nasýtené: 0,4 g
- Sacharidy: 69,9 g
- z toho cukry: 2,4 g
- Vláknina: 3,6 g
- Bielkoviny: 13 g
- Soľ: 0,02 g
Hmotnosť: 500g, 5kg
Krajina pôvodu: Taliansko
Výrobca:
Antico Molino Rosso s.r.l.
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)
Pridať hodnotenie:
Pridať reakciu na komentár: