Infobar icon

Odporúčame vám slovenský zázvorový nealkoholický nápoj ZINGI. Med, citrónová šťava, zázvorová šťava a nič viac. 

Kategórie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 

Alicorno prastará múka z jednozrnky mletá kameňom BIO Antico Molino Rosso

(0 hodnotení)
Kód produktu:02550
Chlieb pripravený z prastarej múky Alicorno je unikátny z dôvodu bohatých výživových vlastností, unikátnej vôni a charakteristickej jedinečnej chuti.
Dodacia lehota
Na sklade (Hmotnosť: 500 g): 63
Dostupnosť: Skladom
Hmotnosť: 500 g: od 5,70 €
Obrázok Názov Dostupnosť Cena
Hmotnosť: 500 g 02550 Skladom 5,70 €
attr_img Hmotnosť: 5 kg 2605 Naskladňujeme - do 14 dní skladom 45,00 €
Hmotnosť: 12.5 kg 312514 Záväzná objednávka - do 28 dní u vás 109,00 €

Projekt Filiera Corta Bio dei Cereali Antichi sa zrodil v roku 2008, keď Antico Molino Rosso v spolupráci s A.Ve.Pro.Bi. (Benátske združenie ekologických výrobcov) zahájilo projekt výberom jednej z 5 existujúcich odrôd jednozrnky (Piccolo Farro) a 2 odrôd mäkkej pšenice, ako sú Canove a Piave. V roku 2011 bolo prvou produkciou asi 20 ton jednozrnky a niekoľko ton odrôd Canove a Piave. Vykonáva sa veľmi veľa výskumu a vývoja, vykonávaných prostredníctvom výrobných testov, analýz a najmä testov pečenia v spolupráci s Padovskou univerzitou v laboratóriu Antico Molino Rosso.

Pšenica jednozrnná (Triticum monococcum) je jedna z najstarších rastlín, ktorá bola domestifikovaná pred 10 000 rokmi. O tom svedčia archeologické nálezy z neolitického obdobia v Európe (aj v Maďarsku), v Turecku a v Egypte.

Práve fakt, že jednozrnka bola dočasne vytlačená z pestovania, ju ochránilo pred hybridizáciou a genetickou úpravou a zároveň jej pestovanie nie je poznačené modernými poľnohospodárskymi postupmi. Tak si zachovala svoje jedinečné vlastnosti.

Múku Alicorno z jednozrnky SI ZAMILUJETE, PRETOŽE

  1. neobsahuje gliadíny, ktoré sú priamo zodpovedné za alergickú reakciu imunitného a tráviaceho systému u človeka.
  2. má najnižší glykemický index zo všetkých obilovín.
  3. má vysoký obsahom riboflavínu ( vitamín B2), vysokým obsahom selénu (moderná pšenica neosahuje takmer žiadny), vyšší obsah fosforu, pyridoxínu (vitamín B6),  vyšší obsahom tokoferolov a vitamínu E.
  4. má až 2-násobne vyšší obsah luteínu ( vitamín A ) než moderná pšenica má pozitívny vplyv na vývin zraku u detí a kondíciu očí u dospelých.
  5. vysoký obsah β-karoténu a tokoferolov (prekurzor vitamínu E) svojou antioxidačnou aktivitou pomáha udržiavať telo vo vysokom tempe regenerácie, čo sa prejavuje mladistvým vzhĺadom a posilnením imunity a schopnosti ochrany pred škodlivým žiarením.

Múku Alicorno z jednozrnky rozhodne odporúčame na pečenie kváskového chleba (chlieb je mimoriadne chutný a môžu ho konzumovať aj ľudia s intoleranciou na lepok alebo inými tráviacimi ťažkosťami).  Múka je vhodná na  pečenie zákuskov a nekysnutých múčnikov, ale tiež aj na kváskovú knedľu.

Prastarú múku si obľúbite, pretože prastaré zrná:

  • neboli nijakým spôsobom nikdy človekom upravované
  • sú oveľa menej spracovávané
  • obsahujú oveľa menej lepku
  • sú ľahšie stráviteľné
  • zabraňujú rozvoju intolerancií
  • sú chutnejšie a cennejšie
  • ochraňujú biodiverzitu

Aká je to polozrnná múka typ 2?

Polozrnná múka typu 2 sa vyznačuje ľahšou spracovateľnosťou ako celozrnná múka, ale výživovými vlastnosťami podobnými celozrnnej múke. Múka sa vyrába mletím celého zrna (vrátane otrúb a klíčka) na kamennom mlyne pri pomalých otáčkach. Následne sa múka preosieva a oddeľujú sa niektoré granule. Múka sa vyznačuje veľkými granulami a väčším množstvom vláknitých zložiek (otrúb) a klíčka ako polozrnná múka typu 1. Múka obsahuje väčšinu častí otrúb a celý klíčok, čo sú najvýživnejšie časti zrna.

Alicorno prastará múka sa vyrába mletím celého zrna jednozrnky na kamennom mlyne Antico Molino Rosso. Aby sa zabezpečila maximálna kvalita, tak každá fáza výberu a čistenia obilnín podlieha prísnej kontrole. Obilie sa mechanicky čistí a zomletú múku kontrolujú odstraňovače kameňa a 2 optické triediče, to všetko pre maximálnu kvalitu. Navyše každá šarža múky sa testuje z pohľadu chemických a makrobiologických ukazovateľov. Proces mletia na kamennom mlyne prebieha pomaly pri 80 ot/min, takže múka nepresiahne teplotu 45°C. Múka si zachová všetky organoleptické vlastnosti čerstvej múky a všetky živiny, ktoré sa nachádzajú v klíčku.

Biologické celozrnné múky pochádzajú z mletia celých zŕn, ktoré neboli ošetrené syntetickými pesticídmi a sú pre náš organizmus veľmi dôležité ako zdroj vlákniny (otrúb). Ak si vyberiete celozrnnú múku, tak odporúčame len takú, ktorá pochádza z ekologického poľnohospodárstva.

Ako piecť chlieb z prastarých múk?

Odporúčame článok Znovuobjavené starodávne zrná a ako piecť chlieb z múky z prastarých zŕn.

TIP: Prečítajte si viac o starodávnych zrnách a dôvodoch, prečo by sme nemali jesť modernú pšenicu.

“Dobrý eshop je ako skutočná láska. Stačí jediný pohľad a viete, že je ten pravý.”

Sme mladá rodinná firma, milujeme Taliansko a poctivé potraviny. Prečo? Taliani si užívajú dobré jedlo, dlhé debaty pri pohári pohári vína a skvelých priateľoch. BIO nákupmi chceme priniesť príjemnú atmosféru aj na rodné Slovensko. Zabudnite na stres a vychutnajte si kvalitu pretavenú do potravín. Bez lepku, cukru, konzervantov a palmového oleja. Pretože s nami sa naučíte rozlíšiť úžasné jedlo od dobrého.

Zloženie: múka z jednozrnky mletá kameňom*      *=BIO
Alergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať stopy sóje a sezamu.

Výživové hodnoty na 100 g

  • Energia: 1440 kJ (340 kcal)
  • Tuky: 2,33 g
    • z toho nasýtené: 0,8 g
  • Sacharidy: 62,4 g
    • z toho cukry: 0,47 g
  • Vláknina: 6,67 g
  • Bielkoviny: 14,16 g
  • Soľ: 0,01 g

Hmotnosť: 1kg, 5kg, 12,5kg
Krajina pôvodu: Taliansko

Výrobca:
Antico Molino Rosso s.r.l.
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)



Pridať hodnotenie:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia