Infobar icon

Odporúčame vám citrónovú šťavu zo Sicílie v BIO kvalite z dozretých sicílskych citrónov. Nie je robená z koncentrátu a neobsahuje žiadne pridané látky alebo konzervanty. Nie je riedená. Balená v skle.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Zelené potraviny: Účinky, ktoré vás ohromia

Naše články - BLOG
Napísal Tím DOBRIO
04.01.2023

Malé, zelené a plné sily. Rastliny spirulina a chlorella sú známe už od nepamäti, ale v súčasnosti zažívajú znovuzrodenie. Obsahujú veľké množstvo proteínov, antioxidantov a minerálov, ktoré majú pozitívne účinky na zdravie. Aj preto ich bez obáv môžeme zaradiť do kategórie superpotravín.

Aj v malej rastline sa môže ukrývať obrovská sila. Príkladom je spirulina, vzplývavá vláknitá sinica, ktorá patrí medzi zdraviu prospešné potraviny, nazývajúce sa zelené potraviny. Rastie najmä v Afrike, v Ázii a Južnej Amerike a k jej najväčším pestovateľom sa radí Japonsko.

Prečo je spirulina považovaná za úžasnú?

Kto sa zaujíma o zdravé stravovanie a zdravý životný štýl, ten siahne po zázračnej spiruline. Sila tejto bio potraviny spočíva v množstve vitamínov a minerálnych látok, ktoré má v sebe. Už jedna polievková lyžica so 7 gramami spiruliny obsahuje 4 gramy vysokokvalitných bielkovín. Okrem toho je bohatým zdrojom vitamínov B1, B2, B3, vitamínov A, C, D, železa a medi.

Zapamätajte si: Spirulina je výborný zdroj kvalitných rastlinných bielkovín.

Spirulina má nespočetné množstvo účinkov pre zdravie človeka:

  • znižuje krvný tlak – vysoký krvný tlak je jedným z najväčších rizikových faktorov, ktoré vedú k ochreniam ako infarkt alebo porážka. Spirulina je výbornou prevenciou voči týmto zdravotným problémom. Dennodenné užívanie spiruliny v podobe polovice polievkovej lyžice má priaznivé účinky na vysoký tlak.
  • podporuje imunitu – vďaka vysokému obsahu vitamínov a minerálov je doslova vitamínovou bombou. Zároveň je zdrojom vlákniny, ktorá podporuje zdravé trávenie
  • čistí organizmus – spirulina zbavuje telo škodlivých látok, napomáha správnemu fungovaniu a regenerácii obličiek a pečene. Zdraviu prospešné antioxidanty chránia organizmus pred škodlivými voľnými radikálmi
  • prospieva fyzickým aktivitám – na základe štúdií zlepšuje sprirulina výkonnosť športovcov a napomáha svalstvu k menšiemu vyčerpaniu
  • pomáha pri alergiách – spirulina je malým zázrakom aj v boji proti alergiám, najmä na zvieraciu srsť alebo na prach a peľ. Pri pravidelnej konzumácii spiruliny sa tieto príznaky minimalizujú

Ako užívať spirulinu?

Spirulinu môžete užívať dennodenne. Keďže spirulina je morská riasa, niektorým ľuďom je nepríjemná najmä jej typická chuť. Ideálna forma konzumácie je preto v pokrmmoch, ktoré si poča dňa pripravujete.

BIO chlorellu aj BIO spirulinu môžete užívať podľa návodu na balení alebo ich využiť ako zdravý doplnok vašich obľúbených nápojov a pokrmov - ktorým, okrem iného, dodajú aj krásnu smaragdovozelenú farbu! Vyskúšajte pridať práškovú spirulinu alebo chlorellu do smoothie, raňajkovej kaše, jogurtu či do pohára ovocnej šťavy. Neprekračujte odporúčané denné dávkovanie ani v prípade, keď tieto zelené potraviny používate ako prísadu do jedál a nápojov. 

Tip od DOBRIO: Pridajte spirulinu do ovocných smoothies lebo do raňajkovej kaše. Pripraviť si môžete napríklad lahodné smoothie s avokádom. Do mixéra vložte listy zeleného šalátu, pokrájaný ananás, avokádo, prilejte kokosový olej a pridajte spirulinu v prášku spolu s vodou. Mixujte 30 sekúnd, kým sa nevytvorí krémová zmes. Ak je krém príliš hustý, môžete ho rozriediť napríklad mandľovým mliekom.

Ktorú spirulinu si vybrať?

Pokiaľ uvažujete nad výberom spiruliny, mali by ste predovšetkým myslieť na kvalitu. Pozorne si preštudujte, čo spirulina obsahuje a či je bio. Inšpirujte sa našou ponukou, v ktorej nájdete to najlepšie z najlepšieho.

  1. Spirulina chrumkavá z Talianska Consonnibioalghe – presvedčí vás svojou príjemnou vôňou a príjemnou chuťou.  Je vypestovaná v Taliansku a spracovaná organickou remeselnou metódou. Určenú na každodenné použitie ju môžete konzumovať aj vy. Chrumkavá spirulina v praktickom balení je perfektná ako vysokobielkovinové, energetické, tonikum, multivitamínové, remineralizačné, antioxidačné, na boj proti únave, na podporu imunitného systému, vhodné pre športovcov, ktorí chcú zlepšiť výkon a zvýšiť odolnosť proti únave.
  2. Spirulina Top Bio tablety Consonnibioalghe – bez obáv môžete spirulinu konzumovať aj v podobe tabliet. Tablety zo spiruliny sú jedným z najkomplexnejších zdrojov minerálov a vitamínov. Špeciálne nutričné ​​vlastnosti Spiruliny robia zo Spiruliny tablety perfektné ako vysokobielkovinové, energetické, tonikum, multivitamínové, remineralizačné, antioxidačné, na boj proti únave, na podporu imunitného systému, vhodné pre športovcov, ktorí chcú zlepšiť výkon a zvýšiť odolnosť proti únave.
  3. Spirulina Top Bio prášok Consonnibioalghe - bez obáv môžete spirulinu konzumovať aj v podobe prášku. Špeciálne nutričné ​​vlastnosti Spiruliny robia zo Spiruliny perfektné ako vysokobielkovinové, energetické, tonikum, multivitamínové, remineralizačné, antioxidačné, na boj proti únave, na podporu imunitného systému, vhodné pre športovcov, ktorí chcú zlepšiť výkon a zvýšiť odolnosť proti únave.

Pokiaľ chcete naozaj žiť zdravo, siahnite po výnimočných mikroriasách chlorelle a spiruline. Zdravie máme všetci len jedno a investícia doňho sa oplatí – zelené potraviny vám v tom pomôžu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia