Infobar icon

Odporúčame vám citrónovú šťavu zo Sicílie v BIO kvalite z dozretých sicílskych citrónov. Nie je robená z koncentrátu a neobsahuje žiadne pridané látky alebo konzervanty. Nie je riedená. Balená v skle.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Zdravé snacky do práce plné energie

Naše články - BLOG
Napísal Tím DOBRIO
07.08.2022

Počas pracovného dňa skonzumujeme množstvo nečakaných maškŕt. Zabudnite na čokoládové tyčinky, klasické chipsy či cukríky. Vyskúšajte zdravé snacky do práce.

Vymeňte klasické chipsy za strukovinové

Ak sa neviete vzdať tradičných chipsov, vyskúšajte zdravšiu alternatívu. Strukovinové trojuholníky od značky fior di loto sú vyrobené z prémiových strukovín z biologického hospodárstva. Pýšia sa extra chrumkavosťou.

Po ochutnaní rýchlo zabudnete na klasické zemiakové chipsy vykúpané v mastnom oleji. Sú bohaté na vlákninu (až 20%) a bielkoviny. Počas vyprážania nedochádza k prepaľovaniu a tvorbe škodlivých látok.

Chrumkajte orechy

Orechy sú perfektný snack do práce plný zdravých tukov a energie. Podporujú lepšiu náladu a pamäť. Pozor na pražené a solené varianty. Stavte skôr na naturálne chute.

Na dobitie bateriek odporúčame makadamové orechy s vysokou energetickou hodnotou (786 kcal). Orechy naštartujú mozog a dodajú energiu potrebnú na všetky pracovné úlohy.

Vyskúšajte mandle v šupke plné mononenasýtených mastných kyselín a vitamínu E. Para orechy sú bohatým zdrojom selénu. Stačia len dva kúsky a o dennú dávku selénu máte postarané.


Zdroj: 123rf.com, Image ID: 41162568

Dajte zelenú zelenine

Počas dňa by sme mali skonzumovať aspoň dve porcie zeleniny. Strava bohatá na zeleninu dodá energiu a budete produktívnejší. V práci vyskúšajte hummus so zeleninou.

Ako na to? Čerstvú zeleninu (uhorka, paprika, mrkva) nakrájajte na tyčinky. Servírujte s kvalitným hummusom z e-shopu DOBRIO. Zdravý a chutný olovrant je na svete.

Vyskúšajte ovsené vločky

Zakomponujte do stravy ovsené vločky bohaté na zdravé tuky a sacharidy. Energia obsiahnutá v ovse sa v tráviacom trakte pomalšie vstrebáva, čo predlžuje pocit nasýtenosti. Ovsené vločky podporujú myslenie a sústredenie počas dňa.

Perfektný snack do práce sú ovsené vločky s jogurtom alebo müsli tyčinky. Vyskúšajte tiež naše multicereálne keksy s jablkom a škoricou s vysokým obsahom ovsených vločiek.


Zdroj: 123rf.com, Image ID: 19403910

Ovocie je dôležité

Konzumácia čerstvého ovocia je výborná príležitosť prijatia vitamínov a minerálov do tela.

Bobuľovité ovocie je bohaté na polyfenoly podporujúce mozgovú aktivitu. Vyskúšajte napríklad čučoriedky alebo brusnice. Jablká podporujú tvorbu látky acetylcholín v mozgu, ktorá je dôležitá pre vitálny mozog.

Bonusový tip: Nezabudnite na hydratáciu. Vypite aspoň 2 litre tekutín denne. Namiesto sýtených nápojoch s vysokým obsahom cukru siahnite po čistej vode alebo nesladenom čaji. Sladené nápoje fungujú presne opačne - dehydrujú.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia