Proteínová čokoládová torta
Naše články - BLOG
13.06.2023
Predstavujeme recept na Proteínovú čokoládovú tortu, ktorá je vyrobená zo starostlivo vybraných surovín. Jednoduchý dezert na prípravu, ktorý sa dá konzumovať na desiatu aj ako olovrant, prípadne s ovocím.
Na jeho výrobu sme použili bio proteínovú múku na sladké, bohatú na energiu, vlákninu a vitamíny.
- Príprava: 10 minút
- Obtiažnosť: ľahké
- Určené pre: 4 osoby
- Čas pečenia: 40 minút
INGREDIENCIE
- 350 g Proteínová zmes na sladké
- 2 bio vajcia
- 80 g kokosového oleja alebo 50 g olivového oleja
- 125 g trstinového cukru
- 70 g tmavej čokolády
- 240 g vody
- 1 g vanilky
- 70 g mandlí, lieskových orieškov alebo hrozienok podľa želania
Postup
- Horkú čokoládu roztopte vo vodnom kúpeli a pridajte ju do kokosového alebo olivového oleja. Vajcia vyšľahajte s cukrom a vanilkou, kým nezískate svetlú a napenenú zmes.
- Do už vyšľahanej zmesi pridajte čokoládu a olej a podľa želania pridajte mandle, lieskové oriešky alebo hrozienka. Potom pridávajte vodu, kým nezískate pomerne tekutú, ale štruktúrovanú zmes.
- Nakoniec zapracujte proteínovú zmes krok za krokom pomocou mäkkej špachtle alebo lyžice krúživými pohybmi zdola nahor.
- Zmes vylejete do tortovej formy (ešte lepšie, ak sa dá otvárať) s priemerom 26 cm a pečte pri 180° cca 30 minút. Upečenie skontrolujte dreveným špáradlom.
- Po príprave podávajte a ozdobte podľa potreby.