Infobar icon

Odporúčame vám prírodný repelentný sprej HERB s obsahom prírodných éterických olejov – levandule, citronely, geránia, mäty, rozmarínu, klinčeka a eukalyptu, vďaka čomu je prírodný repelent vhodný aj pre detičky.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

MCT olej: Jedinečný zdroj energie pre mozog a svaly

Naše články - BLOG
Napísal Tím DOBRIO
30.07.2022

MCT olej slúži ako palivo pre mozog a svaly. Dodáva energiu, môže pomôcť pri chudnutí a pomáha pri mnohých chorobách. Viac sa dozviete v článku.

MCT olej - funkčný pomocník

MCT je skratka pre „Medium Chain Triglycerides”, teda triglyceridy so stredne dlhým reťazcom. Ide o unikátnu formu tukov. Vďaka krátkej metabolickej dráhe v organizme nezaťažuje žalúdok. Je to populárny doplnok pre športovcov a ľudí s náročným povolaním.

MCT olej sa najčastejšie extrahuje z kokosového oleja, pretože viac ako 50% tuku v kokosovom oleji pochádza z MCT. Medzi ďalšie potraviny patrí materské mlieko, čerstvé ovčie, kravské a kozie mlieko.

Účinky pre zdravie

Štúdie ukázali, že MCT olej môže podporovať stratu hmotnosti. Konzumácia oleja zvyšuje uvoľňovanie dvoch hormónov (peptidu YY a leptínu) podporujúcich pocit plnosti.

Ďalšia štúdia ukázala, že ľudia konzumujúci 2 lyžičky oleja na raňajky nakoniec zjedia menej jedla na obed v porovnaní s ľudmi konzumujúcimi kokosový olej.

Poďme na najdôležitejšiu vlastnosť. Telo absorbuje MCT olej rýchlejšie ako triglyceridy s dlhým reťazcom (LCT). Vzhľadom na kratšiu dĺžku reťazca MCT putujú zo žalúdka rýchlo do krvi a priamo do pečene. Rýchlejšie a jednoduchšie metabolizujú.

V pečeni sa tuky rozdeľujú na palivo pre telo alebo ako telesný tuk na uskladnenie. MCT sa bez porušenia ľahko dostanú do buniek, a tak môžu byť použité ako okamžitý zdroj energie.

Niektoré štúdie preukázali blahodárne účinky MCT oleja na zlepšenie funkcií mozgu. Môže pomôcť lepšie zvládať epilepsiu, Alzheimerovu chorobu a autizmus.


Zdroj: 123rf.com, Image ID: 83870051

Tipy na konzumáciu

MCT olej je bez chute a vône. Môžete ho zakomponovať do rôznych jedál. Denne môžete skonzumovať akékoľvek množstvo oleja. Niektorí konzumujú až 6 lyžíc denne, iným stačí 1 lyžička. MCT olej nemusíte skladovať v chladničke. Pri izbovej teplote si zachováva tekutú konzistenciu.

Konzumácia MCT oleja zlepšuje metabolizmus tukov a priaznivo pôsobí na fyzickú a mentálnu výkonnosť. Ideálne sa hodí do smoothies, šalátov, dezertov, kávy či iných pokrmov.

Odporúčame MCT olej od Adelle Davis

Na e-shope DOBRIO nájdete MCT olej 100% kokosového pôvodu s vysokým obsahom kyseliny kaprylovej (min.96%) je efektívny a rýchly zdroj energie pre mozog a svaly. Vďaka krátkej metabolickej dráhe v organizme nezaťažuje žalúdok. Konzumácia MCT oleja zlepšuje metabolizmus tukov a ketózu, pôsobí priaznivo na fyzickú a mentálnu výkonnosť, vďaka čomu je čoraz viac obľúbený ako ingrediencia do rôznych smoothies, dezertov, kávy alebo iných pokrmov.


Zdroj: 123rf.com, Image ID: 87700953

Prečo je MCT olej Adelle Davis správna voľba?

  • vysoký obsah C8 a C10
  • vysoká vstrebateľnosť
  • podpora spaľovania tukov bez zaťaženia žalúdka
  • 100% kokosový pôvod
  • čisté zloženie bez palmového oleja
  • eko balenie zo skla
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia