Infobar icon

Odporúčame vám prírodný repelentný sprej HERB s obsahom prírodných éterických olejov – levandule, citronely, geránia, mäty, rozmarínu, klinčeka a eukalyptu, vďaka čomu je prírodný repelent vhodný aj pre detičky.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Jedlo na turistiku: 5 funkčných a chutných tipov

Naše články - BLOG
Napísal Tím DOBRIO
01.06.2022

Jedlo na turistiku musí zahnať hlad, dodať potrebnú energiu a pohodlne sa zmestiť do batohu. Po konzumácii by ste sa mali cítiť ľahko. Ktoré snacky odporúčame? Dozviete sa v článku.

1. Obložený chlebík so zeleninou

Klasický „lepeňák” nesmie chýbať v batohu správneho turistu. Obložený chlebík so zeleninou hravo zastúpi plnohodnotný obed. Stačí zvoliť správne ingrediencie. Výživná tvarohová nátierka alebo cottage syr sú ideálne na rýchle doplnenie bielkovín. Dajte si záležať aj na voľbe pečiva. Pečivo z bielej múky zbytočne zaťažuje črevá.

Ideálny je domáci kváskový chlieb, celozrnné, špaldové či ražné pečivo. Upečte si domáce bagety z našich zdravých múk. Domáci obložený chlebík je oveľa chutnejší ako balené kupované bagety plné majonézy a zvädnutej zeleniny. Navyše majonéza môže byť v letných horúčavách riziková.

2. Čokoláda ako rýchly zdroj energie

Pri turistike často musíme siahnuť na dno svojich síl. Vtedy je ideálny pomocník kvalitná horká čokoláda. Telu dodá potrebnú energiu na dosiahnutie vytúženého cieľa. Stačí niekoľko tabličiek a hneď budete mať dostatok síl na kráčanie do kopca.

Na e-shope DOBRIO nájdete zdravé čokolády od talianskej značky Baule Volante bez obsahu cukru, laktózy a palmového oleja. Výhodou vysokého obsahu kakaa v čokoláde je, že sa v lete nebude rýchlo topiť.

jedlo na turistiku
Zdroj: 123rf.com, Image ID: 172463248

3. Orechy a sušené ovocie

Zdravé tuky obsiahnuté v orechoch predchádzajú pocitu hladu. Zabraňujú únave a pocitu vyčerpanosti. Stačí hrsť orechov a o dávku energie a vitamínov máte postarané. Odporúčame kešu orechy, vlašské orechy alebo lieskovce. Celý výber orechov nájdete tu.

Sušené ovocie z ponuky DOBRIO neobsahuje cukor ani konzervanty. Môže sa konzumovať namiesto sladkostí. Odporúčame kupovať nesírené ovocie. Naše obľúbené sú figy, datle a sušené slivky.

jedlo na turistiku
Zdroj: 123rf.com, Image ID: 145084804

4. Orechový krém za odmenu

Vychutnajte si s kamarátmi na vrchole zdravú odmenu v podobe orechového krému. Stačí vziať jedno balenie a lyžičky pre celú partiu. Orechový krém obsahuje veľké množstvo vitamínov rady B, minerálov, zdravých tukov a bielkovín. Zasýti a dodá energiu. Navyše výborne chutí.

Vyskúšajte orieškové krémy od talianskej značky Baule Volante a fior di loto. Sú vyrobené bez palmového oleja, cukru, soli, konzervantov a umelých sladidiel. Všetky orechy sú v prvotriednej kvalite a pražia si ich sami nasucho bez pridania tukov.

5.  Vezmite na túru sušienky

Na výletoch sa nám osvedčili klasické sušienky. Neobsahujú čokoládu či polevu, takže sú vhodné do horúčav. Multicereálne keksy neobsahujú cukor, konzervanty ani farbivá. Príjemne chrumkajú a sú sladené len ryžovým sirupom alebo medom. Výborne poslúžia ako rýchla desiata či olovrant plný energie.

Nezabudnite najmä na pitný režim v podobe vody. Pohodové výlety praje tím DOBRIO

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia