Infobar icon

Odporúčame vám citrónovú šťavu zo Sicílie v BIO kvalite z dozretých sicílskych citrónov. Nie je robená z koncentrátu a neobsahuje žiadne pridané látky alebo konzervanty. Nie je riedená. Balená v skle.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Ionizácia a terapia - ako ióny ovplyvňujú naše zdravie

Naše články - BLOG
Napísal Tím DOBRIO
01.10.2022

Ak by sme vynašli liek, ktorý by znížil predčasné úmrtia o 2-4 %, nové prípady detskej astmy o 6 %, prípady detskej bronchitídy o 10 %, hospitalizácie pre respiračné ochorenia o 1 %, prípady demencie, 11 % prípadov preeklampsie u tehotných žien ... by sme dostali nobelovku za medicínu.

Teraz je najúžasnejšie, že mať tieto výhody (a mnohé ďalšie!) je možné aj bez vedľajších účinkov. Ako? Znížením znečistenia ovzdušia jemným prachom vďaka bipolárnej ionizácii!

„Na miestach, kde sa hory nachádzajú na juhu, fúkajú suché a nezdravé vetry, zatiaľ čo tam, kde sú hory na severe, vetry, ktoré fúkajú, spôsobujú choroby a neduhy. Poruchy, ktoré sa dostávajú do miest, nielen vysychajú, ale narúšajú aj vzduch, ktorý dýchame, a tým spôsobujú choroby1“.

Tak napísal lekár Hippokrates na konci piateho storočia pred Kristom, keď tušil, že vzduch môže byť nebezpečný pre ľudské zdravie, aj keď nepozná jeho zloženie alebo vlastnosti.

Aby sme to mohli prvýkrát nahliadnuť, musíme ísť do polovice 18. storočia, keď bezprostredne po tom, čo Benjamin Franklin vďaka pokusom na šarkanoch preukázal existenciu atmosférickej elektriny, mnohí filozofi pripisovali vzduchu rôzne biologické účinky.

Napríklad Giambattista Beccaria v roku 1775 uviedol, že „zdá sa jasné, že príroda vo veľkej miere využíva atmosférickú elektrinu na podporu vegetácie“. Abbé Bertholon okrem potvrdenia tejto hypotézy dospel k záveru, že priebeh rôznych ľudských chorôb ovplyvňovala atmosférická elektrina.

Aj v roku 1899 Hans Geitel a Joseph John Thomson dokázali, že atmosférická elektrina prítomná vo vzduchu je generovaná existenciou plynných iónov. Od tej chvíle bolo teda možné vyvinúť generátory, ktoré produkovali vzdušné ióny a vytvoriť nástroje na určenie ich počtu vo vzduchu.

Priaznivé účinky iónov na človeka

Pomocou týchto teórií vedci podnikli veľké množstvo experimentov, aby definovali fyzikálne a biologické vlastnosti iónov a účinky, ktoré rôzne koncentrácie vytvárajú na rastliny a zvieratá. Nedostatok iónov a nerovnováha elektrického náboja môžu skutočne zohrávať významnú úlohu v širokom spektre ľudských ochorení vrátane respiračných infekcií u kancelárskych pracovníkov.

Okrem toho sa umelo vytvorené vzdušné ióny môžu ukázať ako platní terapeutickí spojenci pri liečbe popálenín, žalúdočných vredov a nervových porúch. Hoci väčšina iónov sa vytvára prirodzene v dôsledku padajúcich kvapiek vody z vodopádov alebo trenia, ktoré vzniká pohybom veľkého objemu vzduchu (napríklad fénové vetry typické pre južnú Európu, šarav v Izraeli alebo Santa Ana v Spojených štátoch) je v niektorých kontextoch užitočné vyrábať ich umelo.

V skutočnosti niekoľko výskumov ukázalo, že pre zachovanie ľudského zdravia je nevyhnutné naplniť vzduch zápornými iónmi (ktoré pomáhajú jednotlivcovi lepšie dýchať a zlepšujú absorpciu kyslíka) na úkor pozitívnych (ktoré robia dýchanie ťažšie).

Základným problémom je, že progresívne znečistenie ovzdušia a mestského a pracovného prostredia vyvolalo široké spektrum patologických procesov úzko spojených s iónovou modifikáciou ovzdušia. Najmä dym, statická elektrina, elektrické polia a kúrenie a klimatizácia majú za následok zníženie počtu iónov prítomných v prostredí. Vo vonkajšom vzduchu bez škodlivín je v priemere od 1500 do 4000 iónov na cm3.

Keďže záporné ióny sú mobilnejšie a zemský povrch má záporný náboj, majú tendenciu sa vzďaľovať od povrchu. Z tohto dôvodu je normálny pomer kladných a záporných iónov 1,2 ku 1.

Tieto ióny sú zásadné v procesoch produkcie serotonínu (5-Ht) v krvi, silného neurormónu schopného produkovať hlboké neurovaskulárne a metabolické účinky v celom tele a užitočné pri rôznych procesoch, ako je spánok, prenos nervových impulzov a zmena nálady. Okrem toho vedci zistili významnú zmenu hladín serotonínu v krvi u subjektov vystavených inej hustote atmosférických iónov. Najmä kladné ióny zvyšovali hladiny v krvi, zatiaľ čo záporné ióny mali opačný účinok.

Pohľad pod mikroskop: čo sú ióny?

Teraz, keď sme objavili existenciu týchto negatívnych a pozitívnych iónov, vyvstáva otázka: čo sú to zač a prečo sa tieto prvky tak nazývajú?

Začnime hneď konštatovaním, že kladný ión (katión) je častica, ktorá stratila elektrón, stala sa kladne nabitou a potenciálne zdraviu škodlivá.

Záporný ión (anión) je na druhej strane častica, ktorá získala elektrón na valenčnej dráhe; to znamená, že zvýšila svoju schopnosť absorbovať a využívať kyslík, aby sa znížil akýkoľvek nadbytok škodlivého serotonínu. Z tohto dôvodu sa považuje za zdravú.

Tieto dve neviditeľné a malé elektrifikované častice majú vplyv na našu fyzickú a duševnú pohodu: negatívne ióny nám spôsobujú dobrý pocit (ničia škodlivé baktérie); z kladných iónov je nám zle (televízna obrazovka produkuje kladné ióny).

Ak sa kladné ióny prirodzene nachádzajú v dostatočnom množstve, napríklad pri ataku všeobecne známych horúcich a suchých púštnych vetrov, spôsobujú depresie, nevoľnosť, nespavosť, podráždenosť, únavu, migrény, astmatické záchvaty a ovplyvňujú aj normálnu činnosť štítnej žľazy .

Tieto môžu byť v kontraste s prospešnými zápornými iónmi, ktoré podporujú pocit pohody, pretože znižujú počet škodlivých baktérií prítomných vo vzduchu a vo všeobecnosti majú tiež stimulačný účinok na rast rastlín.

Rovnako ako sprcha sa znovu ionizuje a má tonizujúci účinok na telo, dážď má rovnaký účinok na vzduch, ktorý ho čistí.

Z tohto dôvodu sa v okolí vodopádov, vo fontánach, v sprchách alebo vo vlnách mora, ktoré narážajú na skaly, nachádza obrovské množstvo iónov, ktoré majú stimulačný účinok na telo a myseľ, znižujú hladinu serotonínu a pôsobí ako blahodarný prírodný trankvilizér.

Nadbytok serotonínu v mozgu vedie k prehnanému pocitu fyzickej a emocionálnej pohody (eufória), po ktorom nasleduje stav ľahostajnosti (apatia), potom elektrická zmena rytmu mozgovej kôry (hyper-vzrušenie ) a nakoniec podráždenosťou, hnevom a násilím.

Z tohto dôvodu je dôležité prijímať správny pomer iónov, aby sa udržala rovnováha hladín a spustila sa séria biologických účinkov na všetky živé bytosti.

Biologické účinky vzdušných iónov na rastliny a živočíchy

Experimentálne pozorovania ako celku slúžia na potvrdenie skutočnosti, že vzdušné ióny sú fyziologicky aktívne a môžu spôsobiť zmeny v prostredí. Okrem toho sú atmosférické ióny schopné spôsobiť širokú škálu reakcií u baktérií, prvokov, vyšších rastlín, hmyzu, zvierat a ľudí.

Pozorovanie účinkov atmosférických iónov na mikroorganizmy odhaľuje, že pozitívne aj negatívne ióny inhibujú rast baktérií a húb na pevných materiáloch, majú letálny účinok na vegetatívne formy baktérií suspendovaných v kvapkách vody a znižujú životne dôležité množstvo bakteriálnych aerosólov.

Okrem toho vedci zistili, že ak sa ľudské srdcové bunky, predtým exponované štrnásť dní v ionizovanej unipolárnej atmosfére, v neionizovanom prostredí, transplantujú, v prípade ionizovaného vzduchu sa zaznamenajú negatívne rastové charakteristiky a rýchlosť proliferácie. v prípade prostredia s negatívne ionizovaným vzduchom.

Pomocou vláknitých nábojov sa ukázalo, že nárast záporných iónov a súčasný pokles kladných iónov je schopný znížiť rýchlosť množenia baktérií. Za posledných niekoľko rokov sa uskutočnilo množstvo experimentov na objavenie fyziologických zmien vyvolaných iónmi v rastlinách a malých zvieratách.

Zdá sa, že najmä subjekty držané v kontrolovanom mikroprostredí, zásobovanom vzduchom bez znečisťujúcich látok, v ktorom jedinou premennou bola koncentrácia iónov vzduchu v atmosfére, profitujú zo zvýšenia pozitívnej aj negatívnej ionizácie a tejto ionizácie. Zdá sa, že výrazne zvyšuje rýchlosť rastu vyšších rastlín, ako je jačmeň, ovos a šalát.

Sadenice pestované v týchto chemických podmienkach obsahujú asi 10 000 kladne alebo záporne nabitých iónov na cm3 a zvýšili rýchlosť ich rastu asi o 50 % bez toho, aby sa zmenil obsah bielkovín v chlorofyle rastliny.

Na druhej strane v kontexte bez atmosférických iónov bola nižšia rýchlosť rastu, znížený tlak v bunkách a vývoj mäkkých a mäsitých listov. V každom prípade nebola ovplyvnená produkcia chlorofylu. Navyše pozitívne aj negatívne ióny urýchľujú príjem železa a jeho využitie na tvorbu enzýmov.

Riešenie  na ionizáciu vzduchu

V tomto smere nám prichádza na pomoc najvyššia švajčiarska technológia, ktorá v posledných rokoch navrhla LifeEnergy Air, zariadenie schopné čistiť, filtrovať, energizovať a ionizovať vzduch. Vďaka tomuto výnimočnému doplnku môžete prinútiť svoje telo dýchať rovnaký vzduch, aký dýcha tých pár šťastlivcov, ktorí sa zvyčajne zastavia pod kaskádami vody, čím posilníte váš imunitný systém každým jedným nádychom.

LifeEnergy Air v skutočnosti produkuje až 320 000 iónov / cm³ vo vzdialenosti jedného metra od jednotky, pričom ich šíri do prostredia ionizáciou okolitých miestností.

Vďaka LifeEnergy Air získate:

  1. Posilnenie imunitného systému.
  2. Väčšia schopnosť prijímať kyslík prítomný vo vzduchu.
  3. Zvýšenie kapacity pľúc (lepšie dýchanie).
  4. Možnosť eliminovať znečisťujúce látky prítomné v miestnosti.
  5. Zlepšený spánok.
  6. Zníženie stresu.
  7. Zvýšená pozornosť.
  8. Zníženie agregácie krvných doštičiek v krvi (lepšia zrážanlivosť krvi).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia