Infobar icon

Odporúčame vám prírodný repelentný sprej HERB s obsahom prírodných éterických olejov – levandule, citronely, geránia, mäty, rozmarínu, klinčeka a eukalyptu, vďaka čomu je prírodný repelent vhodný aj pre detičky. Aktuálne je vypredaný, ale už v piatok bude znovu dostupný. Odporúčame si nastaviť Strážneho psa.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Ako žiť ekologicky? 6 tipov pre domácnosť

Naše články - BLOG
Napísal Tím DOBRIO
03.05.2022

V domácnosti sa aj v súčasnosti dá nájsť veľa zbytočných plastov. A pritom je také jednoduché vzdať sa ich. Bionákupy vám prinášajú niekoľko praktických rád, ako žiť ekologicky.

Vyskúšajte ekologické čistiace prostriedky

Čistiace prostriedky vyrobené z prírodných surovín ponúkajú množstvo výhod. Sú šetrné k pokožke aj životnému prostrediu. Neobsahujú syntetické látky a farbivá. Sú dermatologicky testované. Nenájdete v nich žiadne agresívne látky spôsobujúce zdravotné problémy.

Dajte zbohom parafínovým sviečkam

Sviečky majú upokojujúce účinky, vytvárajú príjemnú atmosféru a pomáhajú navodiť pocit hygge. Dajte si pozor na klasické parafínové sviečky. Sú síce lacnejšie, no uvoľňujú do vzduchu škodlivé látky ako formaldehyd, toluén či benzén spojené s vážnymi respiračnými ochoreniami. Nie sú biologicky odbúrateľné a vyrábajú sa z neobnoviteľných zdrojov.

Siahnite po ekologickej alternatíve v podobe sviečok z včelieho vosku alebo sójových a palmových sviečok. Zdravé sviečky na našom e-shope uvoľňujú počas horenia jemné tóny prírodných silíc. Neobsahujú parafín ani olovo. Navyše horia omnoho dlhšie ako parafín. Odporúčame napríklad sójovú sviečku Snívam od rýdzo slovenskej značky Jemnô s prírodnými silicami mandarinky a geránia. 

Kuchyňa bez zbytočných plastov

V kuchyni sa to plastovými obalmi len tak hemží. Vyskúšajte naše ekologické alternatívy. Konopné vrecko je ideálna náhrada za mikroténové sáčky. Slúži na uskladnenie rôznych potravín - pečivo, huby, bylinky, čaje. Ponúka prirodzené prostredie pre pečivo s obsahom kyslíka. Chlieb tak vydrží dlhšie čerstvý. Konopné vrecko je vyrobené zo 100% konopného vlákna. Ide o najšetrnejšie prírodné vlákno na Zemi.

Bambusové alebo nerezové slamky nezaťažujú životné prostredie. Sú perfektnou náhradou za plastové slamky. Nerezová slamka od slovenskej značky Mobake bude slúžiť navždy. Navyše sa pýši krásnym dizajnom, ktorý sa bude v pohári vynímať.

 

eko slamky
Zdroj: 123rf.com, Image ID: 140043897

Eko kozmetika je budúcnosť

Mnohé produkty v kúpeľni sa dajú vymeniť za ekologickejšie alternatívy. Na e-shope DOBRIO ponúkame riešenie v podobe eko kozmetiky.

Eko kozmetika má mnoho výhod:

  • šetrí životné prostredie
  • ide o prírodnú kozmetiku, takže produkty sú vhodné pre citlivú pokožku
  • tuhá forma kozmetiky je ideálna na cestovanie

 

eko kozmetika
Zdroj: 123rf.com, Image ID: 124555676

Tuhé mydlá hlásia návrat

Kedysi boli mimoriadne populárne. Neskôr sa stiahli do úzadia a vymenili ich tekuté mydlá s dávkovačom. Dnes sú opäť veľmi žiadané. Reč je o tuhých mydlách obalených kartónom.

Do pozornosti dávame konopné mydlá RAWEA s blahodárnymi účinkami na pokožku. Na rozdiel od bežných mydiel tuhé mydlo vyrobené na Slovensku nevysušuje pokožku a dostatočne ju hydratuje. Je vhodné ako súčasť dennej rutiny, na čistenie tváre aj do kúpeľa.

Nakupujte bez obalu

Na webe DOBRIO sme spustili aj predaj na váhu bez obalu. Je to veľmi jednoduché. Na váhu si môžete kúpiť ľubovoľné množstvo od 100 gramov. Daná surovina k vám poputuje pekne zabalená v recyklovanom papieri. Na doručenie objednávky používame recyklované krabice zalepené papierovou lepiacou páskou.

Tak čo, ktorým eko tipom sa inšpirujete vy?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia