Infobar icon

Odporúčame vám prírodný repelentný sprej HERB s obsahom prírodných éterických olejov – levandule, citronely, geránia, mäty, rozmarínu, klinčeka a eukalyptu, vďaka čomu je prírodný repelent vhodný aj pre detičky.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Ako zredukovať plast v kúpeľni? Odpoveďou je eko kozmetika

Naše články - BLOG
Napísal Tím DOBRIO
24.09.2022

Plánujete žiť viac ekologicky? V tom prípade odporúčame zredukovať nadbytočné plastové produkty v kúpeľni. Pomôže vám eko kozmetika šetrná k pokožke aj k prírode.

Eko kozmetika a jej výhody

Každý rok skončí v oceáne približne 5 miliónov ton plastového odpadu. Veľká časť plastov pochádza z domácností. Práve v kúpeľni sa dá nájsť obrovské množstvo plastových obalov. Za zmienku stoja kefky, obaly na tekuté mydlá, šampóny či tuby od krémov. Chcete zredukovať plast v kúpeľni? Odpoveďou je eko kozmetika. Veľký výber nájdete aj na webe DOBRIO.

Eko kozmetika má niekoľko výhod:

  • šetrí životné prostredie
  • ide o prírodnú kozmetiku, takže produkty sú vhodné pre citlivú pokožku
  • tuhá forma kozmetiky je ideálna na cestovanie

Vymeňte tekuté produkty za tuhé

Kozmetika v tuhej podobe je ideálnou alternatívou ku klasickým produktom v plastových obaloch. Tuhé prípravky majú úžasnú výhodu pri cestovaní. Nemusíte sa báť vytečenia a  ušetríte priestor v batožine. Obal pozostáva z ekologickej krabičky z kartónu.

Šampúch sa pýši bylinkovou vôňou levandule a cédrového dreva. Hodí sa na všetky typy vlasov od suchých cez normálne až po mastné. Vytvára hustú penu a je šetrný k pokožke. Nenájdete v ňom sulfáty, parabény ani farbivá. Obsahuje za studena lisované oleje - konopný a ricínový.

Tuhé mydlá sa vracajú na scénu. Čoraz širšia verejnosť oceňuje ich jemnosť, dizajn, protizápalové účinky a priateľskosť k prírode. Sú vhodné pri kožných problémoch ako napríklad akné či ekzém. Môžete ich používať na čistenie tela i tváre. Odporúčame ručne vyrobené konopné mydlo od značky RAWEA. Je neparfumované a nedráždi pokožku.

tuhe mydlo
Zdroj: 123rf.com, Image ID: 74163349

Siahnite po výrobkoch z dreva

Až 99% populácie používa plastové zubné kefky. Nie sú recyklovateľné a na skládkach sa nachádzajú ďalších 400 rokov. Pri ich výrobe sa používa aj ropa a guma. Chemikálie škodia nám aj životnému prostrediu. Dajte preto šancu dreveným ekologickým kefkám.

Bambusové zubné kefky sa dokážu rozložiť za šesť mesiacov. Bambus je vynikajúci materiál. Je odolný, udržateľný a niektoré druhy dokážu vyrásť za deň o jeden meter.

kavovy peeling
Zdroj: 123rf.com, Image ID: 66076562

Urobte si doma: Domáci kávový peeling na telo

Ušetrite desiatky eur za kávový peeling z drogérie. Vyrobte si ho jednoducho a ekologicky doma. Ušetríte jeden obal v kúpeľni a šikovne využijete kávový grunt, ktorý by inak skončil v koši kompostéri.

Čo budete potrebovať:

  • 4 PL zvyšková mletá káva (tzv. kávový grunt)
  • 6 PL kokosový olej
  • 1 PL med
  • argánový olej podľa potreby
  • 2 PL trstinový cukor (voliteľné, neodporúčame pri použití na tvár)

Ako na to?

Všetky uvedené prísady zmiešajte v čistej miske. Zmes musí byť sypká a po stlačení vznikne hrudka. Peeling nasypte do skleneného uzatvárateľného pohára a skladujte na chladnom a tmavom mieste. Pri skladovaní v chladničke ho nezabudnite vybrať skôr a nechať odležať pri izbovej teplote, aby sa ľahko rozotieral po tele.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia