AIDA - ako sa zrodila prvá polozrnná múka
Milujete múku AIDA tak isto ako tisíce ďalších domácností na Slovensku a v Česku? Oslovili sme majiteľa mlyna Antico Molino Rosso Gaetana Mirandolu, aby nám porozprával ako vznikla múka AIDA.
V roku 2000 som mal opakovanú myšlienku...
Každý deň som sa stretával s profesionálmi v oblasti pečenia a uvedomil som si, že používajú iba konvenčné rafinované múky. Od toho dňa bolo mojím cieľom znovu zaviesť do jedálnička organické múky, ktoré obsahovali vlákninu, minerály a vitamíny.
Spolu s mojimi spolupracovníkmi sme sa rozhodli vyrobiť typ 1, organickú, polozrnnú, múku mletú na kameni so všetkými klíčkami. Najväčšou ťažkosťou bolo práve to, že sme dokázali odstrániť zvyky spojené so spracovaním rafinovaných múk.
Pomalé spracovanie a nízka teplota múky urobili z tejto múky skutočné umelecké dielo. V tom momente sa zrodila rodina múky AIDA. Trh okamžite pochopil hodnotu tejto mojej intuície a dodnes je AIDA skutočnou revolúciou ako aj najpredávanejším produktom Antico Molino Rosso.
Gaetano Mirandola, majiteľ mlyna Antico Molino Rosso
Objavte rodinu polozrnných múk AIDA
W 200/220 - P/L 0,53-0,5
|
W 240/260 - P/L 0,55-0,57
|
W 320/330 - P/L 0,57-0,65
|
Tip 1, polozrnná, mletá na kamennom mlyne, obsahuje celý klíčok | Tip 1, polozrnná, mletá na kamennom mlyne, obsahuje celý klíčok | Tip 1, polozrnná, mletá na kamennom mlyne, obsahuje celý klíčok |
Vhodná pre veľké chleby, priame kysnutie od 2 do 4 hodín. Vynikajúca na krehké a krehké cesto. Tiež na pizzu na plechu, okrúhlu pizzu vyrobenú v ten istý deň, focacciu, sendviče, briošky, koláče a dezerty. |
Vhodná na veľké chleby, priame a polonepriame cestá, 6-8 hodinové kysnutie alebo na okrúhlu a neapolskú pizzu s 24 hodinovým kysnutím. Vynikajúca na výrobu lístkového cesta. |
Vhodná na ciabattu, bagetu a dlho kysnúcu focacciu, okrúhlu pizzu, |