Infobar icon

Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.

Kategórie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 

AIDA 2.5 BIO Antico Molino Rosso

5 (1 hodnotenie)
Kód produktu:0094205
AIDA 2.5 je úžasná polozrnná múka typu 1, ktorá je mletá pomaly na kamennom mlyne pri nízkej teplote. Vyrába sa výhradne z talianskej mäkkej pšenice a Manitoby. AIDA 2.5 je sestra múky AIDA 3.3, takisto obsahuje Manitobu, ale je vhodná na kratšie kysnutie ako AIDA 3.3
Dodacia lehota
Na sklade (Hmotnosť: 5 kg): 19
Dostupnosť: Skladom
Hmotnosť: 5 kg: od 20,40 €
Obrázok Názov Dostupnosť Cena
Hmotnosť: 5 kg 0094205 Skladom 20,40 €
Hmotnosť: 25 kg 94225 Skladom 92,00 €

AIDA 2.5 je úžasná polozrnná múka typu 1, ktorá je mletá pomaly na kamennom mlyne pri nízkej teplote. Vyrába sa výhradne z talianskej mäkkej pšenice. AIDA 2.5 je sestra múky AIDA 3.3, takisto obsahuje Manitobu, ale je vhodná na kratšie kysnutie (24 - 36 hodín).

AIDA 2.5 odporúčame na

  • pizzu: typu Neapol, pizzu okrúhlu či na plech - kysnutie 24 - 36 hodín
  • slané: buns, bagel, panbocconi, chleby - kysnutie 6 - 8 hodín

Aká je to polozrnná múka typ 1?

Polozrnná múka typ 1 sa vyznačuje spracovateľnosťou ako hladká múka, ale výživovými vlastnosťami podobnými celozrnnej múke. Múka sa vyrába mletím celého zrna (vrátane otrúb a klíčka) na kamennom mlyne pri pomalých otáčkach. Následne sa múka preosieva a oddeľujú sa najväčšie granule. Napriek tomu, múka obsahuje väčšinu častí otrúb (vláknitých zložiek) a celý klíčok, čo sú vlastne najvýživnejšie časti zrna. Takže polozrnná múka typu 1 obsahuje celý klíčok, presne tak ako celozrnná múka.

Aby sa zabezpečila maximálna kvalita, tak každá fáza výberu a čistenia obilnín podlieha prísnej kontrole. Obilie sa mechanicky čistí a zomletú múku kontrolujú odstraňovače kameňa a 2 optické triediče, to všetko pre maximálnu kvalitu. Navyše každá šarža múky sa testuje z pohľadu chemických a makrobiologických ukazovateľov. Proces mletia na kamennom mlyne prebieha pomaly pri 80 ot/min, takže múka nepresiahne teplotu 45°C. Múka si zachová všetky organoleptické vlastnosti čerstvej múky a všetky živiny, ktoré sa nachádzajú v klíčku.

Biologické celozrnné múky pochádzajú z mletia celých zŕn, ktoré neboli ošetrené syntetickými pesticídmi a sú pre náš organizmus veľmi dôležité ako zdroj vlákniny (otrúb). Ak si vyberiete celozrnnú múku, tak odporúčame len takú, ktorá pochádza z ekologického poľnohospodárstva.

Upozorňujeme na skladovanie múk - Po zakúpení 5kg balenia je potrebné múku ihneď presypať do vlastnej uzatvárateľnej nádoby na múku (sklo, plastový box) a uskladňovať pri teplote do 24°C a max. vlhkosti 60%. Takéto 5kg balenie slúži len na prepravu k vám a nie na uskladňovanie múky. Biologické múky neobsahujú žiadne stopy pesticídov či herbicídov, preto priťahujú potravinové mole a rôznych škodcov.

Zistite, aké sú rozdiely medzi jednotlivými AIDAmi v tomto článku 

Ako sa zrodila prvá polozrnná múka AIDA

  • Použitie: Spracujte múku s kváskom. Nechajte kysnúť cca 24 - 36 hodín.
  • Zloženie: múka zo zmesi mäkkej pšenice z Talianska a EU, mimo EU (Manitoba) *    *=BIO
  • Alergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať stopy sóje a sezamu.
  • Technické údaje: polozrnná typ 1, W 250/260, P/L 0,57 - 0,6
  • Hmotnosť: 5kg (po zakúpení ihneď presypať do vlastných nádob)
  • Krajina pôvodu: poľnohospodárstvo EU / mimo EU
  • Skladovanie: Skladovať v suchom a chladnom mieste (do 24°C).
  • Testovanie kvality múky: Každá šarža je dôkladne testovaná chemicky, makrobiologicky a pod.

TIP. Túto múku testuje pre vás Petronela z kvásky jednej plavovlásky - objavte unikátne recepty.

“Za kvalitnými produktami hľadajte osobný prístup, nie certifikáty - tie sú len bonusom.”

Myšlienkou rodinného eshopu dobrio.sk je žiť udržateľne s úctou k prírode a ponúknuť zákazníkom z každého rožka troška. Všetky produkty prešli skrz naše ruky i domácnosť. Výrobcov osobne poznáme a ak sa nám produkt nepozdáva, miesto na našom eshope si nenájde. Ak hľadáte aj produkty predávané s láskou, s BIO nákupmi jednoducho nie je o čom.



Pridať hodnotenie:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
AIDA 2.5 BIO Antico Molino Rosso 10.05.2023 15:51

Zatím nepoužita

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia