Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.
AIDA 2.5 BIO Antico Molino Rosso
Obrázok | Názov | Dostupnosť | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnosť: 5 kg 0094205 | Skladom | 20,40 € | ||
Hmotnosť: 25 kg 94225 | Skladom | 92,00 € |
AIDA 2.5 je úžasná polozrnná múka typu 1, ktorá je mletá pomaly na kamennom mlyne pri nízkej teplote. Vyrába sa výhradne z talianskej mäkkej pšenice. AIDA 2.5 je sestra múky AIDA 3.3, takisto obsahuje Manitobu, ale je vhodná na kratšie kysnutie (24 - 36 hodín).
AIDA 2.5 odporúčame na
- pizzu: typu Neapol, pizzu okrúhlu či na plech - kysnutie 24 - 36 hodín
- slané: buns, bagel, panbocconi, chleby - kysnutie 6 - 8 hodín
Aká je to polozrnná múka typ 1?
Polozrnná múka typ 1 sa vyznačuje spracovateľnosťou ako hladká múka, ale výživovými vlastnosťami podobnými celozrnnej múke. Múka sa vyrába mletím celého zrna (vrátane otrúb a klíčka) na kamennom mlyne pri pomalých otáčkach. Následne sa múka preosieva a oddeľujú sa najväčšie granule. Napriek tomu, múka obsahuje väčšinu častí otrúb (vláknitých zložiek) a celý klíčok, čo sú vlastne najvýživnejšie časti zrna. Takže polozrnná múka typu 1 obsahuje celý klíčok, presne tak ako celozrnná múka.
Aby sa zabezpečila maximálna kvalita, tak každá fáza výberu a čistenia obilnín podlieha prísnej kontrole. Obilie sa mechanicky čistí a zomletú múku kontrolujú odstraňovače kameňa a 2 optické triediče, to všetko pre maximálnu kvalitu. Navyše každá šarža múky sa testuje z pohľadu chemických a makrobiologických ukazovateľov. Proces mletia na kamennom mlyne prebieha pomaly pri 80 ot/min, takže múka nepresiahne teplotu 45°C. Múka si zachová všetky organoleptické vlastnosti čerstvej múky a všetky živiny, ktoré sa nachádzajú v klíčku.
Biologické celozrnné múky pochádzajú z mletia celých zŕn, ktoré neboli ošetrené syntetickými pesticídmi a sú pre náš organizmus veľmi dôležité ako zdroj vlákniny (otrúb). Ak si vyberiete celozrnnú múku, tak odporúčame len takú, ktorá pochádza z ekologického poľnohospodárstva.
Upozorňujeme na skladovanie múk - Po zakúpení 5kg balenia je potrebné múku ihneď presypať do vlastnej uzatvárateľnej nádoby na múku (sklo, plastový box) a uskladňovať pri teplote do 24°C a max. vlhkosti 60%. Takéto 5kg balenie slúži len na prepravu k vám a nie na uskladňovanie múky. Biologické múky neobsahujú žiadne stopy pesticídov či herbicídov, preto priťahujú potravinové mole a rôznych škodcov.
Zistite, aké sú rozdiely medzi jednotlivými AIDAmi v tomto článku
Ako sa zrodila prvá polozrnná múka AIDA
- Použitie: Spracujte múku s kváskom. Nechajte kysnúť cca 24 - 36 hodín.
- Zloženie: múka zo zmesi mäkkej pšenice z Talianska a EU, mimo EU (Manitoba) * *=BIO
- Alergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať stopy sóje a sezamu.
- Technické údaje: polozrnná typ 1, W 250/260, P/L 0,57 - 0,6
- Hmotnosť: 5kg (po zakúpení ihneď presypať do vlastných nádob)
- Krajina pôvodu: poľnohospodárstvo EU / mimo EU
- Skladovanie: Skladovať v suchom a chladnom mieste (do 24°C).
- Testovanie kvality múky: Každá šarža je dôkladne testovaná chemicky, makrobiologicky a pod.
TIP. Túto múku testuje pre vás Petronela z kvásky jednej plavovlásky - objavte unikátne recepty.
“Za kvalitnými produktami hľadajte osobný prístup, nie certifikáty - tie sú len bonusom.”
Myšlienkou rodinného eshopu dobrio.sk je žiť udržateľne s úctou k prírode a ponúknuť zákazníkom z každého rožka troška. Všetky produkty prešli skrz naše ruky i domácnosť. Výrobcov osobne poznáme a ak sa nám produkt nepozdáva, miesto na našom eshope si nenájde. Ak hľadáte aj produkty predávané s láskou, s BIO nákupmi jednoducho nie je o čom.
Pridať hodnotenie:
Pridať reakciu na komentár: