Infobar icon

Odporúčame vám citrónovú šťavu zo Sicílie v BIO kvalite z dozretých sicílskych citrónov. Nie je robená z koncentrátu a neobsahuje žiadne pridané látky alebo konzervanty. Nie je riedená. Balená v skle.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

7 fáz spracovávania múky v mlyne Antico Molino Rosso

Naše články - BLOG
Napísal Tím DOBRIO
09.10.2022

V nasledujúcom článku si povieme ako sa skladuje obilie a čo sa s ním následne deje až kým je z obilia finálny produkt - zabalená múka.

1 - SKLADOVANIE OBILNÍN

Skladovanie obilnín Molino Rosso sa vykonáva v silách, ktoré sú vybavené ventilačným systémom na ich správne skladovanie. Osobitná pozornosť sa venuje nákupu obilnín: z každej novej šarže obilia sa pred vykládkou vykonáva odber vzoriek na analýzy zamerané na overenie druhu, kvality a vlhkosti pred odoslaním na sklad. Na každej šarži obilnín sa vykonáva multireziduálna analýza, ktorá predstavuje základ a je zárukou pre spotrebiteľa. Nakupujeme len bio obilniny, ktoré evidentne pochádzajú od firiem, ktoré využívajú len metódu ekologického poľnohospodárstva.

2 - ČISTENIE OBILIA

Primárna kvalita múky je nevyhnutne určená dobrým vyčistením obilniny pred jej spracovaním. Prvý krok sa uskutoční pred umiestnením obilnín do skladovacích síl, kde sa odstránia najľahšie nečistoty ako slama, hmyz a prach. Následne pred mletím prebehnú nasledujúce kroky čistenia, ako je optický triedič, sito, odstraňovač kameňov, trepačka, detektor kovov a kefa.

3 - MLETIE NA KAMENNOM MLYNE

Mletie na kameni bolo vždy silnou stránkou Antico Molino Rosso, pretože sa vykonáva uprostred závodu, ktorý spája históriu s inováciami, čo predstavuje pre spoločnosť centrum celej organizácie. Nízka rýchlosť spracovania zabraňuje prehriatiu mlynských kameňov, neovplyvňuje lipidovo-vitamínové vlastnosti múky a skutočne vytvára produkt uznávanej kvality. Vďaka treniu (nie sekaniu) je olej z pšeničných klíčkov veľmi vzácny, pretože je bohatý na vitamín E (tokoferol), vitamíny skupiny B, minerály atď., zvlhčuje endosperm (klíčok), čím vytvára skutočne vynikajúci konečný produkt.

4 - SIEŤOVANIE

V závislosti od hotového produktu, ktorý sa rozhodnete získať, ako je celozrnná, polozrnná, múka typu 0, typ 1 a typ 2, je možné zvoliť viac či menej dôkladný stupeň preosievania.

5 - MIEŠANIE MÚK

Miešareň, moderná a na snímačoch zaťaženia, nám umožňuje precízne a kontrolovane homogenizovať všetky mleté ​​múky pre každú dávku. To výrazne ovplyvňuje kvalitu produktu.

6 - BALENIE

Baliareň Antico Molino Rosso pozostáva z niekoľkých baliacich strojov: úplne nový 1kg papierový baliaci stroj, dva nové vertikálne baliace stroje na celofán a pohliníkovaný papier, ventilový baliaci stroj na 25 kg a otvorené ústa na 5 kg. Oblasť balenia je oddelená sama o sebe vďaka jemnému procesu.

7 - LOGISTIKA

V sklade múky sa nachádza až 5 10-tonových síl. Najrafinovanejšie múky sú uložené v každom sile na odber vzoriek, ktorý sa vykonáva pred zmiešaním a následným balením. V oblasti múky, v skladoch hotových výrobkov, v oblasti balenia a v celom podniku sú klimatizačné systémy na zabezpečenie optimálnej teploty a vlhkosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia