Infobar icon

Odporúčame vám prírodný repelentný sprej HERB s obsahom prírodných éterických olejov – levandule, citronely, geránia, mäty, rozmarínu, klinčeka a eukalyptu, vďaka čomu je prírodný repelent vhodný aj pre detičky.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

5 overených účinkov reishi

Naše články - BLOG
Napísal Tím DOBRIO
30.07.2022

Ďaleký východ je studnicou mnohých liečivých potravín. Reishi je jednou z nich. Vďaka mimoriadnemu množstvu polysacharidov dokáže bojovať s mnohými problémami. Prečítajte si viac.

Čo je to reishi?

Reishi je medicinálna huba pochádzajúca z Ázie. Po slovensky sa nazýva lesklokôrovka lesklá. Názov dokonale opisuje jej lesklý vejárovitý klobúk. Rastie prevažne na listnatých stromoch ako sú buk alebo dub.

Momentálne sa prevažne pestuje na tzv. hubových farmách, kde má podmienky blízke voľnej prírode. Zároveň sa vďaka farmám huba môže využívať vo viacerých vývojových štádiách, ako sú zrelé huby, micélia alebo spóry.

Huba nesmrteľnosti

Huba reishi je spomínaná už na začiatku nášho letopočtu v herbári Shen Nong Ben Cao Jing. Pripisovali jej mnoho pozitívnych účinkoch a prezývali ju hubou nesmrteľnosti. Číňania ju používajú v ázijskom liečiteľstve celé tisícročia. Od 60. rokov sa vykonávajú rôzne celosvetové výskumy a štúdie, vďaka ktorým sa o hube dozvedáme stále viac.

Osobitne pozoruhodné je zloženie reishi. Obsahuje výnimočné množstvo polysacharidov, antioxidantov a triterpénov. Sú dôležité pri podpore imunitného systému, chránia bunky a pôsobia protizápalovo. Reishi je bohatá na esenciálne aminokyseliny, vitamíny, minerály a stopové prvky.

Účinky reishi

Posilnenie imunitného systému

Schopnosti posilniť imunitný systém sa pripisujú najmä polysacharidom. Špeciálny proteoglykán aktivuje imunocyty a upravuje produkciu cytokínov. Cytokíny sú zodpovedné za imunologickú reakciu proti baktériám. Reishi má tiež pozitívne účinky pri prevencii a liečbe alergických reakcií.

Doplnková terapia onkologických ochorení

Polysacharidy v reishi vykazujú široké spektrum protinádorových účinkov. Ganodermické kyseliny potláčajú formovanie DNA a RNA v nádorových bunkách, čím je bunková schopnosť dramaticky znížená. Veľa vedeckých štúdií sa týka posilňujúceho účinku huby na imunitu pacientov s rakovinou. Tieto účinky môžu byť použité v prospech imunologickej integrity pri chemoterapii alebo rádioterapii.

Prevencia kardiovaskulárnych porúch

Kyselina ganoderová zabezpečuje rýchly prietok krvi a znižuje hladinu cholesterolu. Reishi napomáha s odstraňovaním plaku z tepien. Štúdie ukazujú, že už po 2 týždňoch užívania reishi dochádza k znižovaniu krvného tlaku.

Prírodný prostriedok proti starnutiu

Schopnosť reishi chrániť pred artériosklerózou je už dlho uznávaná. Podporuje normalizáciu hodnôt krvných tukov a kontrolovanie úrovne cholesterolu. Medicinálna huba vyniká aj vďaka antioxidačným vlastnostiam. Pozitívne vplýva na procesy starnutia, hlavne čo sa týka srdca a ciev.

Účinná na psychické problémy

Účinky reishi zasahujú aj psychickú stránku človeka. Pri pravidelnom užívaní sa u ľudí zlepšil stav vnútorného pokoja a šťastia. Vo veľkej miere zatočí s únavou a podráždením. V niektorých prípadoch dokázala huba zmierniť prejavy depresie.

Reishi kapsuly na DOBRIO

Pri výrobe kapsúl je základom kvalita huby. Kvalita je dôležitá na to, aby výsledná kapsula mohla poskytnúť plnohodnotný účinok. Prášok na výrobu kapsúl sa vyrába metódou polámaných škrupín. Zmes obsahuje veľmi jemné zrná pre čo najlepšiu vstrebateľnosť v tele.

Medzi najdôležitejšie zložky patria polysacharidy z čistých húb. Vysoko kvalitné extrakty húb sú štandardizované podľa obsahu týchto polysacharidov. Optimálna hodnota polysacharidov je medzi 20 až 30%.

Reishi kapsuly obsahujú až 30% polysacharidov, čo značí mimoriadnu kvalitu. Dvoma tabletami denne obohatíte svoje telo až o 180 mg polysacharidov. Vďaka nim posilnite imunitný systém, dokážete predchádzať kardiovaskulárnym ochoreniam, starnutiu, problémom so spánkom a mnoho iného.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia