Odporúčame vám slovenský zázvorový nealkoholický nápoj ZINGI. Med, citrónová šťava, zázvorová šťava a nič viac.
Zmes na pizzu s pasta madre BIO 1kg Antico Molino Rosso
Máte chuť na pizzu, ale nemáte všetky potrebné múky? Stavte na overenú zmes na pečenie talianskej pizze od Antico Molino Rosso.
Zmes je pripravená zo pšeničnej múky, semolinovej múky a pasta madre, ktoré zaručí ľahké kysnutie.
RECEPT na prípravu pizze na plechu
Ingrediencie: 500g zmesi, 300ml vlažnej vody, 10g soli, 10g olivového oleja (1 lyžica)
Postup: V miske spojíme zmes na pizzu a vodu, vypracujeme z tejto zmesi cesto. Misku zakryjeme a necháme cesto odpočívať cca. 15min. Následne pridáme do cesta soľ a olivový olej a cesto znovu premiešavame, až kým nedosiahneme hladké a dobre vypracované cesto. Necháme kysnúť pri izbovej teplote v naolejovenej a fóliou zakrytej miske, až kým sa nezdvojnásobí objem cesta (2-3 hod). Po nakysnutí si pripravíme plech, ktorý poriadne namastíme alebo použijeme papier na pečenie. Cesto dáme na plech a vytvarujeme formát pizze. Cesto potrieme pasírovanými paradajkami, ktoré sme dochutili olejom, oreganom alebo korením na pizzu. Takto potreté cesto necháme znovu nakysnúť, až kým nezdvojnásobí svoj objem (2 hod). Pečieme na 250°C 4-5 min., následne cesto vytiahneme z rúry a cesto dochutíme podľa vlastnej chute (syr, šunka, olivy, tuniak a pod.) a pečieme ďalších 5-8 min. na 250°C do chrumkava.
- Zloženie: pšeničná múka tip „0“*, semolinová múka*, pasta madre pšeničné* (1%) (s droždím, ktoré je aktivátor) *=BIO
- Alergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať stopy sezamu a sóje.
- Hmotnosť: 1kg
- Krajina pôvodu: Taliansko / poľnohosp. EU
- Maximálna vlhkosť: 15,5%
- Skladovanie: Skladovať v suchom a chladnom mieste (max. 24°C).
TIP: Odporúčame vyskúšať aj zmes na toastový chlieb od výrobcu Antico Molino Rosso.
“Dobrý eshop je ako skutočná láska. Stačí jediný pohľad a viete, že je ten pravý.”
Sme mladá rodinná firma, milujeme Taliansko a poctivé potraviny. Prečo? Taliani si užívajú dobré jedlo, dlhé debaty pri pohári pohári vína a skvelých priateľoch. BIO nákupmi chceme priniesť príjemnú atmosféru aj na rodné Slovensko. Zabudnite na stres a vychutnajte si kvalitu pretavenú do potravín. Bez lepku, cukru, konzervantov a palmového oleja. Pretože s nami sa naučíte rozlíšiť úžasné jedlo od dobrého.
Vyborna muka. Pizzu som robila podla odporucaneho receptu. Ak mate radi tensie cesto, odporucam cesto rozdelit na dva plechy. Pokiaľ ho date na jeden, bude hrubsia. Ale cesto je aj tak vyborne.
Pridať hodnotenie:
Pridať reakciu na komentár: