Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.
Špaldová múka hladká BIO Antico Molino Rosso
Obrázok | Názov | Dostupnosť | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnosť: 1 kg 02201 | Skladom | 6,90 € | ||
Hmotnosť: 5 kg 02205 | Skladom | 31,90 € | ||
Hmotnosť: 25 kg 02225 | Záväzná objednávka - do 28 dní u vás | 159,00 € |
Špaldovú múku môžete použiť namiesto bežnej pšeničnej múky v mnohých receptoch na pečenie vašich obľúbených múčnikov. Hodí sa aj na každodenné pečenie domáceho sladkého aj slaného pečiva (bábovky a perníky, kysnuté buchty, koláče, sušienky a cukrovinky, palacinky, chlieb, rožky, žemle). Vhodná je aj na prípravu kysnutých ciest. Pečivo vďaka nej získa jemne orieškovú chuť a arómu.
Špaldu si jednoducho zamilujete, pretože
- má vysoký obsah bielkovín (až 17%), ktoré majú významnú nutričnú hodnotu a iné zloženie aminokyselín ako bielkovina bežnej pšenice
- tuk, ktorý obsahuje má priaznivé zloženie mastných kyselín najmä kvôli vysokému podielu nenasýtených mastných kyselín
- je bohatá na vitamíny skupiny B, vitamíny A a E a tiež minerálne látky (fosfor, draslík, horčík, vápnik, zinok)
- vysoký obsah lepku v špalde jej dáva vynikajúce pekárenské vlastnosti a pečivo zostáva dlhšie čerstvé a šťavnaté
- špalda stimuluje imunitný systém a obsahom beta-karoténu pôsobí regeneračne na telové bunky a chráni telo pred infekciami
- špalda je ľahšie stráviteľná než všetky ostatné obilniny v akejkoľvek podobe
Špaldová múka sa vyrába z odrody SPELTA (nie Tritticum dicoccum), ktorá je vhodnejšia na pečenie chleba a pečiva. Najkvalitnejšia odroda špaldy SPELTA sa pestuje v Rakúsku, Nemecku a Maďarsku.
Špaldová múka sa vyrába mletím na bežnom cylindrickom mlyne Antico Molino Rosso. Aby sa zabezpečila maximálna kvalita, tak každá fáza výberu a čistenia obilnín podlieha prísnej kontrole. Navyše každá šarža múky sa testuje z pohľadu chemických a makrobiologických ukazovateľov.
Upozorňujeme na skladovanie múk - Po zakúpení 5kg balenia je potrebné múku ihneď presypať do vlastnej uzatvárateľnej nádoby na múku (sklo, plastový box) a uskladňovať pri teplote do 24°C a max. vlhkosti 60%. Takéto 5kg balenie slúži len na prepravu k vám a nie na uskladňovanie múky. Biologické múky neobsahujú žiadne stopy pesticídov či herbicídov, preto priťahujú potravinové mole a rôznych škodcov.
TIP: Odporúčame vyskúšať aj iné druhy múk, ktoré boli mleté na mlyne Antico Molino Rosso.
“Za kvalitnými produktami hľadajte osobný prístup, nie certifikáty - tie sú len bonusom.”
Myšlienkou rodinného eshopu dobrio.sk je žiť udržateľne s úctou k prírode a ponúknuť zákazníkom z každého rožka troška. Všetky produkty prešli skrz naše ruky i domácnosť. Výrobcov osobne poznáme a ak sa nám produkt nepozdáva, miesto na našom eshope si nenájde. Ak hľadáte aj produkty predávané s láskou, s BIO nákupmi jednoducho nie je o čom.
Zloženie: špaldová múka hladká* (typ 0 = typ 630 = hladká) *=BIO
Alergény: Môže obsahovať stopy sóje, sezamu, horčice a lupiny.
Výživové hodnoty na 100g
- Energia: 1545 kJ (364 kcal)
- Tuky: 1,3 g
• z toho nasýtené: 0,28 g
• z toho mononenasýtené: 0,5 g
• z toho polynenasýtené: 0,52 g - Sacharidy: 74,31 g
• z toho cukry: 0,9 g - Vláknina: 3,89 g
- Bielkoviny: 11,9 g
- Soľ: 0,2 g
Hmotnosť: 1kg, 5kg, 25kg
Krajina pôvodu: EU
Výrobca:
Antico Molino Rosso s.r.l.
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)
Pridať hodnotenie:
Pridať reakciu na komentár: