Infobar icon

Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.

Kategórie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 

Ražná múka polozrnná mletá kameňom BIO Antico Molino Rosso

5 (2 hodnotenia)
Kód produktu:09205
Ražná múka mletá na kamennom mlyne je vhodná na pečenie kváskového chleba a pečiva. Chlieb ostáva aromatický a dlhšie čerstvý. Celozrnná múka obsahuje viac živín.
Dodacia lehota
Na sklade (Hmotnosť: 5 kg): 19
Dostupnosť: Skladom
Hmotnosť: 5 kg: od 18,90 €
Obrázok Názov Dostupnosť Cena
Hmotnosť: 5 kg 09205 Skladom 18,90 €
Hmotnosť: 25 kg 09225 Záväzná objednávka - do 28 dní u vás 86,00 €

Pečivo z ražnej múky je aromatické a ostáva dlho šťavnaté a čerstvé. Perfektne sa hodí na pečenie chleba s kváskom, perníkov a cestovín.

Raž je bohatá na vitamíny skupiny B, E, niacín a obsahuje minerálne látky horčík, draslík, vápnik, železo, síra a fosfor. Takisto je bohatá na rastlinné látky, napr. lignany. Raž má nižší obsah lepku a preto výrobky z nej sú ťažšie a hutnejšie.

Aká je to polozrnná múka typ 2?

Polozrnná múka typu 2 sa vyznačuje ľahšou spracovateľnosťou ako celozrnná múka, ale výživovými vlastnosťami podobnými celozrnnej múke. Múka sa vyrába mletím celého zrna (vrátane otrúb a klíčka) na kamennom mlyne pri pomalých otáčkach. Následne sa múka preosieva a oddeľujú sa niektoré granule. Múka sa vyznačuje veľkými granulami a väčším množstvom vláknitých zložiek (otrúb) ako polozrnná múka typu 1. Múka obsahuje väčšinu častí otrúb a celý klíčok, čo sú najvýživnejšie časti zrna.

Ražná polozrnná múka sa vyrába mletím celého zrna raže na kamennom mlyne Antico Molino Rosso. Aby sa zabezpečila maximálna kvalita, tak každá fáza výberu a čistenia obilnín podlieha prísnej kontrole. Obilie sa mechanicky čistí a zomletú múku kontrolujú odstraňovače kameňa a 2 optické triediče, to všetko pre maximálnu kvalitu. Navyše každá šarža múky sa testuje z pohľadu chemických a makrobiologických ukazovateľov. Proces mletia na kamennom mlyne prebieha pomaly pri 80 ot/min, takže múka nepresiahne teplotu 45°C. Múka si zachová všetky organoleptické vlastnosti čerstvej múky a všetky živiny, ktoré sa nachádzajú v klíčku.

Upozorňujeme na skladovanie múk - Po zakúpení 5kg balenia je potrebné múku ihneď presypať do vlastnej uzatvárateľnej nádoby na múku (sklo, plastový box) a uskladňovať pri teplote do 24°C a max. vlhkosti 60%. Takéto 5kg balenie slúži len na prepravu k vám a nie na uskladňovanie múky. Biologické múky neobsahujú žiadne stopy pesticídov či herbicídov, preto priťahujú potravinové mole a rôznych škodcov.

TIP: Odporúčame vyskúšať aj iné druhy múk, ktoré boli mleté na kamennom mlyne Antico Molino Rosso.

“Dobrý eshop je ako skutočná láska. Stačí jediný pohľad a viete, že je ten pravý.”

Sme mladá rodinná firma, milujeme Taliansko a poctivé potraviny. Prečo? Taliani si užívajú dobré jedlo, dlhé debaty pri pohári pohári vína a skvelých priateľoch. BIO nákupmi chceme priniesť príjemnú atmosféru aj na rodné Slovensko. Zabudnite na stres a vychutnajte si kvalitu pretavenú do potravín. Bez lepku, cukru, konzervantov a palmového oleja. Pretože s nami sa naučíte rozlíšiť úžasné jedlo od dobrého.

Zloženie: ražná múka polozrnná*    *=BIO
Alergény: Môže obsahovať stopy sóje, sezamu, horčice a vlčieho bôbu.

Technické údaje: polozrnná - typ 2

Hmotnosť: 5kg, 25kg
Krajina pôvodu: Taliansko

Výrobca:
Antico Molino Rosso s.r.l.
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)



Pridať hodnotenie:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
Ražná múka polozrnná mletá kameňom BIO Antico Molino Rosso 27.09.2023 07:52

Kŕmim kvások touto múkou a je fantastický. zatiaľ som ju na pečenie nepoužila

...
Ražná múka polozrnná mletá kameňom BIO Antico Molino Rosso 12.08.2023 11:54

Na kvásek i pečení používám už jen tuto mouku. Lepší není ❤️

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia