Infobar icon

Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.

Kategórie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 

Pšeničná múka celozrnná špeciál ŽARNOV Kamenný mlyn

5 (5 hodnotení)
Kód produktu:2206_5
Už nemusíte rozmýšľať, čím nahradíte bielu „nezdravú“ múku. Riešením je jedinečná múka z Kamenného mlyna. Či už pečiete slané, alebo sladké, v každom recepte vám poskytne presne to, čo od múky očakávate - jemnosť a nadýchanosť bielej hladkej múky, spolu s vlákninou a minerálmi typickými pre celozrnnú múku.
Dodacia lehota
Na sklade (Hmotnosť: 5 kg): 9
Dostupnosť: Skladom
Hmotnosť: 5 kg: od 10,99 €
Obrázok Názov Dostupnosť Cena
attr_img Hmotnosť: 5 kg 2206_5 Skladom 10,99 €
attr_img Hmotnosť: 20 kg 2206_20 Skladom 39,99 €

Už nemusíte rozmýšľať, čím nahradíte bielu „nezdravú“ múku. Riešením je jedinečná múka z Kamenného mlyna. Či už pečiete slané, alebo sladké, v každom recepte vám poskytne presne to, čo od múky očakávate - jemnosť a nadýchanosť bielej hladkej múky, spolu s vlákninou a minerálmi typickými pre celozrnnú múku a k tomu navyše vitamíny a enzýmy v množstvách, aké v žiadnej inej múke nenájdete.

Ako je možné, že múka z Kamenného mlyna má také výnimočné vlastnosti?

Na začiatku má predsa každá múka rovnaký základ - obilný klíčok ukrytý v zrnku, zasadenom do úrodnej pôdy. Okrem divotvornej sily prírody musí ruku k dielu priložiť aj človek. Len tak sa zo zasiateho zrnka vyvinie životaschopná rastlina. Príroda dopraje rastlinám pšenice dostatok času, aby vyformovali zrelé obilné klasy. Po ich zbere sú zrná pripravené odovzdať svoju vzácnu nutričnú hodnotu mlynárom na výrobu múky.

Každé obilné zrnko obsahuje pred svojim zomletím unikátnu zmes vitamínov, minerálnych látok, enzýmov, bielkovín, stopových prvkov a vlákniny. Dnešné mlynárske technológie však vyrábajú múku mletím obilia pri vysokých teplotách a rýchlych otáčkach oceľových valcov. Výsledkom je múka, zbavená mnohých pôvodných výživných látok. Múka z Kamenného mlyna je však iná.

Poctivé remeselné mletie múky medzi mlynskými kameňmi prebieha pomaly a za studena. Iba takýto postup umožní zachovať v múke všetky „živé“ látky, obsiahnuté v pôvodnom zrne. Aktivita prírodných enzýmov, podporená prítomnosťou vitamínov a minerálnych látok, tak ostáva v múke z Kamenného mlyna zachovaná a pôsobí ako prírodný katalyzátor všetkých ďalších biochemických procesov.

Spracovanie obilia na kamennom mlyne je najlepší spôsob mletia, starý niekoľko tisícročí, preverený mnohými generáciami. Mletie múky prebieha bez oddelenia jednotlivých častí zrna a za studena, pri teplote do 35 °C.

Múkou z Kamenného mlyna môžete vo všetkých receptoch úplne alebo čiastočne nahradiť obyčajnú pšeničnú hladkú múku. Cesto pripravené z múky z Kamenného mlyna má unikátne vlastnosti, ktoré po upečení dodajú výslednému produktu potrebnú nadýchanosť, krásnu vôňu, výraznú chuť a predĺženú trvanlivosť.

Navyše, mletie múky na kamennom mlyne šetrí životné prostredie, pretože je výrazne menej energeticky náročné v porovnaní s priemyselnou veľkovýrobou bežnej múky na oceľových valcoch. Aj týmto prispieva Kamenný mlyn k trvalej udržateľnosti a snahe o zachovanie zdravej planéty pre budúcu generáciu.

Upozorňujeme na skladovanie múk - Po zakúpení 5kg balenia je potrebné múku ihneď presypať do vlastnej uzatvárateľnej nádoby na múku (sklo, plastový box) a uskladňovať pri teplote do 24°C a max. vlhkosti 60%. Takéto 5kg balenie slúži len na prepravu k vám a nie na uskladňovanie múky. 

TIP: Odporúčame vyskúšať aj iné druhy múk, ktoré boli mleté na kamennom mlyne Antico Molino Rosso.

"Baví nás pomáhať vám. Ak ste rovnako ako my nadšení žiť dobrý život, ste na správnom mieste."

Našou víziou je pomáhať vám žiť dobrý život. Či už ide o biopotraviny, eko čistiace prostriedky alebo napríklad mlynček na domáce ovsené vločky, každý produkt z nášho e-shopu sme osobne preverili. Ak sa nám na ňom čokoľvek nepozdáva, nebudeme ho ponúkať.

Zloženie: 100% potravinárska pšenica
Alergény: Výrobok obsahuje lepok.

Fyzikálno-chemické parametre

  • Vlhkosť max. 15%
  • Obsah lepku v sušine min. 26%
  • Granulácia -  prepad sitom 250μm 100%
  • Hodnota deformačnej energie W (stabilita cesta) 224 10-4J  
  • Hodnota pružnosti P (spracovateľnosť cesta) 123 mmH2O  
  • Hodnota roztiažnosti L (odolnosť cesta proti rýchlemu poklesu) 52mm  
  • Hodnoty P/L (pomerový ukazovateľ typu cesta) 2,37
  • Hodnota pádového čísla (enzymatická aktivita amylas) 469s 

Výživové hodnoty na 100g

  • Energia: 1451 kJ (343 kcal)
  • Tuky: 1,81 g
    • z toho nasýtené: 0,3 g
  • Sacharidy: 65,23 g
    • z toho cukry: 2,75 g
  • Vláknina: 8,83 g
  • Bielkoviny: 12,02 g
  • Soľ: 0,02 g

Hmotnosť: 5kg, 20kg
Krajina pôvodu: Slovensko (obilie z oblasti Levíc)

Výrobca:
WBI s.r.o.
Bauerova 19
SK - 04023 Košice


Špecifikácia výrobku - potvrdenie o pôvode pšenice zo Slovenska


Pridať hodnotenie:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
Pšeničná múka celozrnná špeciál ŽARNOV Kamenný mlyn 18.04.2024 19:17

Zatiaľ najlepšia celozrnná múka akú som skúšala!

...
Pšeničná múka celozrnná špeciál ŽARNOV Kamenný mlyn 10.04.2024 20:59

Uzasna muka objednavam znova krasna farba chlebika a poctiva chut

...
Pšeničná múka celozrnná špeciál ŽARNOV Kamenný mlyn 03.04.2024 11:36

super múka, odporúčam

...
Pšeničná múka celozrnná špeciál ŽARNOV Kamenný mlyn 06.02.2024 09:06

Top muka

...
Pšeničná múka celozrnná špeciál ŽARNOV Kamenný mlyn 31.01.2024 10:06

S touto múkou som veľmi spokojná

...
Pšeničná múka celozrnná špeciál ŽARNOV Kamenný mlyn 19.10.2023 19:14

Velice kvalitní mouka, určitě koupím znovu

...
Pšeničná múka celozrnná špeciál ŽARNOV Kamenný mlyn 23.08.2023 19:55

Výborne sa s múkou pracuje.

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia