Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.
AIDA 2.0 na pizzu s pasta madre BIO 1kg Antico Molino Rosso
AIDA 2.0 je špeciálne určená na prípravu pravej talianskej pizze. AIDA 2.0 je polozrnná múka typu 1 mletá na kamennom mlyne pri 80 ot/min, takže múka nepresiahne teplotu 45°C.
Aká je to polozrnná múka typ 1?
Polozrnná múka typ 1 sa vyznačuje spracovateľnosťou ako hladká múka, ale výživovými vlastnosťami podobnými celozrnnej múke. Múka sa vyrába mletím celého zrna (vrátane otrúb a klíčka) na kamennom mlyne pri pomalých otáčkach. Následne sa múka preosieva a oddeľujú sa najväčšie granule. Napriek tomu, múka obsahuje väčšinu častí otrúb (vláknitých zložiek) a celý klíčok, čo sú vlastne najvýživnejšie časti zrna. Takže polozrnná múka typu 1 obsahuje celý klíčok, presne tak ako celozrnná múka.
Aby sa zabezpečila maximálna kvalita, tak každá fáza výberu a čistenia obilnín podlieha prísnej kontrole. Obilie sa mechanicky čistí a zomletú múku kontrolujú odstraňovače kameňa a 2 optické triediče, to všetko pre maximálnu kvalitu. Navyše každá šarža múky sa testuje z pohľadu chemických a makrobiologických ukazovateľov. Proces mletia na kamennom mlyne prebieha pomaly pri 80 ot/min, takže múka nepresiahne teplotu 45°C. Múka si zachová všetky organoleptické vlastnosti čerstvej múky a všetky živiny, ktoré sa nachádzajú v klíčku.
Biologické celozrnné múky pochádzajú z mletia celých zŕn, ktoré neboli ošetrené syntetickými pesticídmi a sú pre náš organizmus veľmi dôležité ako zdroj vlákniny (otrúb). Ak si vyberiete celozrnnú múku, tak odporúčame len takú, ktorá pochádza z ekologického poľnohospodárstva.
Recept na pizzu z múky AIDA - 3 menšie pizze
Ingrediencie: 500g AIDA 2.0, 300ml vody, 10g soli, 2 lyžičky olivového oleja
Postup: Spojíme múku a vlažnú vodu, ktoré necháme vymiesiť 4-5 min. Zakryjeme a necháme odpočívať 10min. Pridáme olivový olej a soľ, pokračujeme v miesení cesta 5 min., kým nebude cesto hladké a dobre vypracované. Necháme nakysnúť na 2-násobok objemu (2-3hod) v prikrytej miske (napr. čiapkou na kúpanie). Cesto rozdelíme na 3 kusy o hmotnosti cca. 270g a necháme znovu nakysnúť na 2 násobok. Rúru zohrejeme na 250°C. Na plech dáme papier na pečenie, vyformujeme tvar pizze a pečieme 13 min – z toho prvých 8 min. pečieme pizzu len s pasírovanými paradajkami, potom pizzu ochutíme a pečieme ďalších 5 min.
TIP. Túto múku testuje pre vás Petronela z kvásky jednej plavovlásky - objavte unikátne recepty.
“Za kvalitnými produktami hľadajte osobný prístup, nie certifikáty - tie sú len bonusom.”
Myšlienkou rodinného eshopu dobrio.sk je žiť udržateľne s úctou k prírode a ponúknuť zákazníkom z každého rožka troška. Všetky produkty prešli skrz naše ruky i domácnosť. Výrobcov osobne poznáme a ak sa nám produkt nepozdáva, miesto na našom eshope si nenájde. Ak hľadáte aj produkty predávané s láskou, s BIO nákupmi jednoducho nie je o čom.
Zloženie: pšeničná múka polozrnná typ 1*, sušené pasta madre pšeničné* (1%) (s droždím ako štartér) *=BIO
Alergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať sóju, sezam, horčicu a vlčí bôb.
Technické údaje: polozrnná typ 1, W 200/220, P/L 0,53 - 0,55
Výživové hodnoty na 100 g
- Energia: 1446 kJ (341 kcal)
- Tuky: 1,08 g
- z toho nasýtené: 0,2 g
- Sacharidy: 69,2 g
- z toho cukry: 1,26 g
- Vláknina: 3,7 g
- Bielkoviny: 11,8 g
- Soľ: < 0,01 g
Hmotnosť: 1 kg
Krajina pôvodu: Taliansko
Výrobca:
Antico Molino Rosso s.r.l.
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)
Pridať hodnotenie:
Pridať reakciu na komentár: