Infobar icon

Odporúčame vám slovenský zázvorový nealkoholický nápoj ZINGI. Med, citrónová šťava, zázvorová šťava a nič viac. 

Kategórie
 
 
 
 
 

Lievito madre špaldové s droždím BIO Antico Molino Rosso

(0 hodnotení)
Kód produktu:25180
Lievito madre zo špaldovej múky je vlastne sušené lievito madre alebo ináč nazývané aj materský kvások alebo kyslý kvások.
Dodacia lehota
Na sklade (Hmotnosť: 60 g): 11
Dostupnosť: Skladom
Hmotnosť: 60 g: od 5,30 €
Obrázok Názov Dostupnosť Cena
Hmotnosť: 60 g 25180 Skladom 5,30 €
Hmotnosť: 1 kg 251500 Naskladňujeme - do 14 dní skladom 36,00 €

Lievito madre, teda z taliančiny kvások alebo materský kvások, môže mať rôzne podoby. Talianski pekári radi používajú tuhý špaldový kvas. A práve tento sa často synonymizuje s označením lievito madrenakoľko sa takýto pevný či tuhý špaldový kvások používa často v talianskych pekárňach, známych svojimi nadýchanými pekárenskými skvostami.

Pasta madre sa získava 50-dňovou fermentáciou a potom sa šetrne suší a balí. Počas tohto obdobia získa Pasta madre vône a chute. Pasta madre obsahuje veľmi malé percento sušeného droždia (Saccharomyces Cervisiae), ktoré však slúži ako štartér na spustenie kvasenia v okamihu, keď sa pasta madre spojí s múkou a vodou. Výsledkom kvasenia bude mliečne kvasenie (matka) a veľmi malé percento bude bežné octové kvasenie.

Lievito madre vo forme tuhého špaldového kvasu je vhodné  najmä do sladkých receptov, pretože cesto bude ešte nadýchanejšie, vláčnejšie s intenzívnejšou arómou. Ak máte v rodine náročného stravníka, ktorý bol zvyknutý na pečenie s droždím, ten určite chuť takéhoto kváskového pečiva ocení.

Odporúčame použiť aj na pečenie chleba, focacce či pizze, ale aj do všetkých slaných receptov, v ktorých nechcete použiť chuťovo výraznejší ražný kvások.

Pasta madre (sušené lievito madre) neobsahuje žiadne emulgátory ako bežné droždie. Navyše neobsahuje žiadne konzervanty a ani regulátory kyslosti.

  • Spôsob použitia: 
    • 3-6hod kysnutie (alebo 24-48hod v chladničke): Na 100g múky použite 2g lievito madre a dobre premiešajte. Až po dôkladom premiešaní pridajte vodu (26 - 27°C) a ďalšie ingrediencie podľa receptu.
    • 2-3hod kysnutie: Na 100g múky použite 4g lievito madre a dobre premiešajte. Až po dôkladom premiešaní pridajte vodu (26 - 27°C) a ďalšie ingrediencie podľa receptu.
  •  

TIP: Odporúčame recepty s lievito madre od Lenky Mančíkovej zo Zdravé pečenie či od Petronely z mykitchendiary.sk, ktoré odporúčajú a pravidelne používajú naše múky.

“Za kvalitnými produktami hľadajte osobný prístup, nie certifikáty - tie sú len bonusom.”

Myšlienkou rodinného eshopu dobrio.sk je žiť udržateľne s úctou k prírode a ponúknuť zákazníkom z každého rožka troška. Všetky produkty prešli skrz naše ruky i domácnosť. Výrobcov osobne poznáme a ak sa nám produkt nepozdáva, miesto na našom eshope si nenájde. Ak hľadáte aj produkty predávané s láskou, s BIO nákupmi jednoducho nie je o čom.

Zloženie: sušené lievito madre zo pšeničnej múky*, sušené droždie* (štartér) (5%)    *=BIO
Alergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať sóju, sezam, horčicu a vlčí bôb.

Výživové hodnoty na 100g

  • Energia: 1603 kJ (379 kcal)
  • Tuky: 2,5 g
    • z toho nasýtené: 0,51 g
  • Sacharidy: 68,8 g
    • z toho cukry: 3,7 g
  • Vláknina: 6,8 g
  • Bielkoviny: 16,4 g
  • Soľ: 0,08 g

Hmotnosť: 60g (na 2kg múky), 1kg
Krajina pôvodu: EU

Výrobca:
Antico Molino Rosso s.r.l.
Via Don A. Fabbri 6
IT - Buttapietra (VR)



Pridať hodnotenie:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia