Infobar icon

Odporúčame vám slovenský zázvorový nealkoholický nápoj ZINGI. Med, citrónová šťava, zázvorová šťava a nič viac. 

Kategórie
 
 
 
 
 

Lievito madre s droždím BIO Antico Molino Rosso

5 (1 hodnotenie)
Kód produktu:23180
Lievito madre zo pšeničnej múky je vlastne sušené lievito madre alebo ináč nazývané aj materský kvások alebo kyslý kvások.
Dodacia lehota
Na sklade (Hmotnosť: 80 g): 20
Dostupnosť: Skladom
Hmotnosť: 80 g: od 4,60 €
Obrázok Názov Dostupnosť Cena
Hmotnosť: 80 g 23180 Skladom 4,60 €
attr_img Hmotnosť: 200 g 23120 Skladom 8,90 €
attr_img Hmotnosť: 1 kg 231500 Skladom 39,00 €

Lievito madre, teda z taliančiny kvások alebo materský kvások, môže mať rôzne podoby. Talianski pekári radi používajú tuhý pšeničný kvas. A práve tento sa často synonymizuje s označením lievito madrenakoľko sa takýto pevný či tuhý pšeničný kvások používa často v talianskych pekárňach, známych svojimi nadýchanými pekárenskými skvostami.

Pasta madre sa získava 50-dňovou fermentáciou a potom sa šetrne suší a balí. Počas tohto obdobia získa Pasta madre vône a chute. Pasta madre obsahuje veľmi malé percento sušeného droždia (Saccharomyces Cervisiae), ktoré však slúži ako štartér na spustenie kvasenia v okamihu, keď sa pasta madre spojí s múkou a vodou. Výsledkom kvasenia bude mliečne kvasenie (matka) a veľmi malé percento bude bežné octové kvasenie.

Lievito madre vo forme tuhého pšeničného kvasu je vhodné  najmä do sladkých receptov, pretože cesto bude ešte nadýchanejšie, vláčnejšie s intenzívnejšou arómou. Ak máte v rodine náročného stravníka, ktorý bol zvyknutý na pečenie s droždím, ten určite chuť takéhoto kváskového pečiva ocení.

Odporúčame použiť aj na pečenie chleba, focacce či pizze, ale aj do všetkých slaných receptov, v ktorých nechcete použiť chuťovo výraznejší ražný kvások.

Spôsob použitia: Na 100g múky použite 4g (4%) lievito madre a dobre premiešajte. Až po dôkladnom premiešaní pridajte vodu (26 - 27°C) a ďalšie ingrediencie podľa receptu.

  • 4% lievita na 2-6 hodin. kysnutie
  • 3% lievita na 4-15 hodinové kysnutie
  • 2% lievita na 24-30 hodinové kysnutie
  • 1% lievita na 30-48 hodinové kysnutie
  • 0,5% lievita na 48-72 hodinové kysnutie

Pasta madre (sušené lievito madre) neobsahuje žiadne emulgátory ako bežné droždie. Navyše neobsahuje žiadne konzervanty a ani regulátory kyslosti.

TIP: Odporúčame recepty s lievito madre od Lenky Mančíkovej zo Zdravé pečenie či od Petronely z mykitchendiary.sk, ktoré odporúčajú a pravidelne používajú naše múky.

“Za kvalitnými produktami hľadajte osobný prístup, nie certifikáty - tie sú len bonusom.”

Myšlienkou rodinného eshopu dobrio.sk je žiť udržateľne s úctou k prírode a ponúknuť zákazníkom z každého rožka troška. Všetky produkty prešli skrz naše ruky i domácnosť. Výrobcov osobne poznáme a ak sa nám produkt nepozdáva, miesto na našom eshope si nenájde. Ak hľadáte aj produkty predávané s láskou, s BIO nákupmi jednoducho nie je o čom.

Zloženie: sušené Lievito madre zo pšeničnej múky* (84%), sušené droždie* (štartér)  *=BIO
Alergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať sóju a horčicu.

Výživové hodnoty na 100g

  • Energia: 1584 kJ (374 kcal)
  • Tuky: 2,1 g
    • z toho nasýtené: 0,57 g
  • Sacharidy: 70,1 g
    • z toho cukry: 3,1 g
  • Vláknina: 7,6 g
  • Bielkoviny: 15 g
  • Soľ: 0,08 g

Hmotnosť: 80g (na 3kg múky), 200g (na 7,5kg múky), 1kg (na 37kg múky)
Krajina pôvodu: EU

Výrobca:
Antico Molino Rosso s.r.l.
Via Don A. Fabbri 6
IT - Buttapietra (VR)



Pridať hodnotenie:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
Lievito madre s droždím BIO Antico Molino Rosso 09.03.2022 18:08

spokojná

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia