Odporúčame vám slovenský zázvorový nealkoholický nápoj ZINGI. Med, citrónová šťava, zázvorová šťava a nič viac.
Cappelli prastará múka polozrnná mletá kameňom BIO Antico Molino Rosso
Obrázok | Názov | Dostupnosť | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnosť: 1 kg 13301 | Skladom | 6,40 € | ||
Hmotnosť: 5 kg 13205 | Skladom | 31,00 € | ||
Hmotnosť: 12.5 kg 312512 | Záväzná objednávka - do 28 dní u vás | 69,00 € |
Prastará odroda tvrdej pšenice Cappelli má vynikajúce výživové vlastnosti: vysoké percento bielkovín (12,5%), vynikajúci obsah vlákniny, veľké množstvo zinku, vápnika (4,85mg na 100g), horčíka (15,26mg na g) a veľmi nízke percento sodíka, dobrá znášanlivosť a príjemná plná chuť.
Odroda Cappelli neprichádza do kontaktu s modernou pšenicou a tak je zabránené medzidruhové kríženie. Cappelli sa pestuje výhradne v biologickom poľnohospodárstve, takže sa využíva rotácia plodín a pestovanie strukovín po žatve na zvýšenie kvality pôdy. Cappelli nie je GMO a nebola nikdy geneticky modifikovaná.
Prastarú múku si obľúbite, pretože prastaré zrná:
- neboli nijakým spôsobom nikdy človekom upravované
- sú oveľa menej spracovávané
- obsahujú oveľa menej lepku
- sú ľahšie stráviteľné
- zabraňujú rozvoju intolerancií
- sú chutnejšie a cennejšie
- ochraňujú biodiverzitu
Aká je to polozrnná múka typ 2?
Polozrnná múka typu 2 sa vyznačuje ľahšou spracovateľnosťou ako celozrnná múka, ale výživovými vlastnosťami podobnými celozrnnej múke. Múka sa vyrába mletím celého zrna (vrátane otrúb a klíčka) na kamennom mlyne pri pomalých otáčkach. Následne sa múka preosieva a oddeľujú sa niektoré granule. Múka sa vyznačuje veľkými granulami a väčším množstvom vláknitých zložiek (otrúb) ako polozrnná múka typu 1. Múka obsahuje väčšinu častí otrúb a celý klíčok, čo sú najvýživnejšie časti zrna.
Cappelli prastará múka sa vyrába mletím celých zŕn prastarej odrody tvrdej pšenice na kamennom mlyne Antico Molino Rosso. Aby sa zabezpečila maximálna kvalita, tak každá fáza výberu a čistenia obilnín podlieha prísnej kontrole. Obilie sa mechanicky čistí a zomletú múku kontrolujú odstraňovače kameňa a 2 optické triediče, to všetko pre maximálnu kvalitu. Navyše každá šarža múky sa testuje z pohľadu chemických a makrobiologických ukazovateľov. Proces mletia na kamennom mlyne prebieha pomaly pri 80 ot/min, takže múka nepresiahne teplotu 45°C. Múka si zachová všetky organoleptické vlastnosti čerstvej múky a všetky živiny, ktoré sa nachádzajú v klíčku.
Biologické celozrnné múky pochádzajú z mletia celých zŕn, ktoré neboli ošetrené syntetickými pesticídmi a sú pre náš organizmus veľmi dôležité ako zdroj vlákniny (otrúb). Ak si vyberiete celozrnnú múku, tak odporúčame len takú, ktorá pochádza z ekologického poľnohospodárstva.
Ako piecť chlieb z prastarých múk?
Odporúčame článok Znovuobjavené starodávne zrná a ako piecť chlieb z múky z prastarých zŕn.
TIP: Prečítajte si viac o starodávnych zrnách a dôvodoch, prečo by sme nemali jesť modernú pšenicu.
“Dobrý eshop je ako skutočná láska. Stačí jediný pohľad a viete, že je ten pravý.”
Sme mladá rodinná firma, milujeme Taliansko a poctivé potraviny. Prečo? Taliani si užívajú dobré jedlo, dlhé debaty pri pohári pohári vína a skvelých priateľoch. BIO nákupmi chceme priniesť príjemnú atmosféru aj na rodné Slovensko. Zabudnite na stres a vychutnajte si kvalitu pretavenú do potravín. Bez lepku, cukru, konzervantov a palmového oleja. Pretože s nami sa naučíte rozlíšiť úžasné jedlo od dobrého.
Zloženie: múka z prastarej odrody Cappelli mletá kameňom (polozrnná)* *=BIO
Alergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať sezam, sóju, horčicu a vlčí bôb.
Výživové hodnoty na 100 g
- Energia: 1494 kJ (353 kcal)
- Tuky: 2,12 g
- z toho nasýtené: 0,52 g
- Sacharidy: 67,6 g
- z toho cukry: 1 g
- Vláknina: 4,74 g
- Bielkoviny: 13,47 g
- Soľ: 0,012 g
Hmotnosť: 1kg, 5kg
Krajina pôvodu: Taliansko
Upozornenie: po zakúpení odporúčame múku ihneď presypať do vlastných uzatvárateľných nádob a skladovať v suchom (do 60%) a chladnom (do 24°C) mieste.
Výrobca:
Antico Molino Rosso s.r.l.
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)
Neviem ohodnotiť, ešte som neskúsila 😊
Mám ju prvýkrát, kúpim opäť. Pridávam k iným múkam do chlebíka
zatiaľ som ju nepoužila, ale predpokladám, že bude rovnako super ako všetky ostatné múky, ktoré som si objednala a už mám dlhší čas s nimi len veľmi dobré skúsenosti :-)
Úžasná múka, používam do chleba, na cestoviny. Krásne vonia.
Pridať hodnotenie:
Pridať reakciu na komentár: