Odporúčame vám slovenský zázvorový nealkoholický nápoj ZINGI. Med, citrónová šťava, zázvorová šťava a nič viac.
Cappelli prastará múka celozrnná mletá kameňom BIO Antico Molino Rosso
Obrázok | Názov | Dostupnosť | Cena | |
---|---|---|---|---|
Hmotnosť: 5 kg 013126 | Skladom | 28,99 € | ||
Hmotnosť: 25 kg 013125 | Záväzná objednávka - do 28 dní u vás | 139,00 € |
Prastará odroda tvrdej pšenice Cappelli má vynikajúce výživové vlastnosti: vysoké percento bielkovín (14,5%), vynikajúci obsah vlákniny, veľké množstvo zinku, vápnika (4,85mg na 100g), horčíka (15,26mg na g) a veľmi nízke percento sodíka, dobrá znášanlivosť a príjemná plná chuť.
Odroda Cappelli neprichádza do kontaktu s modernou pšenicou a tak je zabránené medzidruhové kríženie. Cappelli sa pestuje výhradne v biologickom poľnohospodárstve, takže sa využíva rotácia plodín a pestovanie strukovín po žatve na zvýšenie kvality pôdy. Cappelli nie je GMO a nebola nikdy geneticky modifikovaná.
Prastarú múku si obľúbite, pretože prastaré zrná:
- neboli nijakým spôsobom nikdy človekom upravované
- sú oveľa menej spracovávané
- obsahujú oveľa menej lepku
- sú ľahšie stráviteľné
- zabraňujú rozvoju intolerancií
- sú chutnejšie a cennejšie
- ochraňujú biodiverzitu
Cappelli prastará múka sa vyrába mletím celých zŕn prastarej odrody tvrdej pšenice na kamennom mlyne Antico Molino Rosso. Aby sa zabezpečila maximálna kvalita, tak každá fáza výberu a čistenia obilnín podlieha prísnej kontrole. Obilie sa mechanicky čistí a zomletú múku kontrolujú odstraňovače kameňa a 2 optické triediče, to všetko pre maximálnu kvalitu. Navyše každá šarža múky sa testuje z pohľadu chemických a makrobiologických ukazovateľov. Proces mletia na kamennom mlyne prebieha pomaly pri 80 ot/min, takže múka nepresiahne teplotu 45°C. Múka si zachová všetky organoleptické vlastnosti čerstvej múky a všetky živiny, ktoré sa nachádzajú v klíčku.
Biologické celozrnné múky pochádzajú z mletia celých zŕn, ktoré neboli ošetrené syntetickými pesticídmi a sú pre náš organizmus veľmi dôležité ako zdroj vlákniny (otrúb). Ak si vyberiete celozrnnú múku, tak odporúčame len takú, ktorá pochádza z ekologického poľnohospodárstva.
Ako piecť chlieb z prastarých múk?
Odporúčame článok Znovuobjavené starodávne zrná a ako piecť chlieb z múky z prastarých zŕn.
TIP: Prečítajte si viac o starodávnych zrnách a dôvodoch, prečo by sme nemali jesť modernú pšenicu.
“Dobrý eshop je ako skutočná láska. Stačí jediný pohľad a viete, že je ten pravý.”
Sme mladá rodinná firma, milujeme Taliansko a poctivé potraviny. Prečo? Taliani si užívajú dobré jedlo, dlhé debaty pri pohári pohári vína a skvelých priateľoch. BIO nákupmi chceme priniesť príjemnú atmosféru aj na rodné Slovensko. Zabudnite na stres a vychutnajte si kvalitu pretavenú do potravín. Bez lepku, cukru, konzervantov a palmového oleja. Pretože s nami sa naučíte rozlíšiť úžasné jedlo od dobrého.
Zloženie: celozrnná múka z prastarej odrody Cappelli mletá kameňom* *=BIO
Alergény: Môže obsahovať stopy sezamu, sóje, horčice a lupiny.
Výživové hodnoty na 100 g
- Energia: 1451 kJ (343 kcal)
- Tuky: 2,81 g
- z toho nasýtené: 0,8 g
- Sacharidy: 60,8 g
- z toho cukry: 2,3 g
- Vláknina: 8,17 g
- Bielkoviny: 14,56 g
- Soľ: 0,04 g
Hmotnosť: 5kg, 25kg
Krajina pôvodu: Taliansko
Výrobca:
Antico Molino Rosso s.r.l.
Via Bovolino 1
IT - Buttapietra (VR)
Chlebík z této mouky je výborný, budu se pro ni k vám vracet :-)
Pridať hodnotenie:
Pridať reakciu na komentár: