Infobar icon

Odporúčame vám citrónovú šťavu zo Sicílie v BIO kvalite z dozretých sicílskych citrónov. Nie je robená z koncentrátu a neobsahuje žiadne pridané látky alebo konzervanty. Nie je riedená. Balená v skle.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Ionizácia a terapia - dôležitosť iónov

Naše články - BLOG
Napísal Tím DOBRIO
01.10.2022

Je otázne, či sa fyziologické procesy súvisiace s iónmi vyskytujú u ľudí aj mimo experimentálnych podmienok reprodukovaných v laboratóriu. Odpoveď na túto otázku je pozitívna a tento záver bol možný vďaka nedávnym štúdiám o zmenách vyvolaných koncentráciami iónov vo vzduchu u ľudí.

Na začiatok sa uskutočnilo niekoľko výskumov vo Francúzsku, Taliansku, Nemecku a v Rusku v termálnom prostredí, ktoré sa nachádza v blízkosti vodopádov. Výsledkom je, že vzduch v týchto lokalitách obsahuje vysokú koncentráciu malých atmosférických iónov s výrazne vyšším pomerom negatív k pozitívam ako je bežné. Pokiaľ ide o negatívne vplyvy spojené s určitým prostredím Iónskeho mora, takmer v každej krajine existujú dlhé ľudové tradície, ktoré spájajú niektoré zmeny počasia so zmenami zdravotného stavu a nálady človeka.

Ako sme už videli, prechod niektorých vetrov (napríklad sirocco alebo mistral) môže spôsobiť poruchy dýchania rôzneho typu, ako je nervozita a bolesť hlavy. Od začiatku minulého storočia mnohí vedci a lekári predpokladali, že primárnou príčinou tohto neduhu bolo narušenie elektrickej rovnováhy atmosféry, ktorá týmto vetrom predchádza alebo ich sprevádza.

Vzťah medzi vzdušnými iónmi a chorobami sa potvrdil aj v meteorologických pozorovaniach vedcov ako Robinson a Dirnfeld2, ktorí skúmali Sharav, komplexný meteorologický jav, ktorý postihuje Blízky východ a je charakterizovaný vytrvalým vetrom, rýchlym zvýšením teploty. a pokles vlhkosti. Merali slnečné žiarenie, teplotu, vlhkosť, rýchlosť vetra a elektrický stav atmosféry pred, počas a po Šarave.

Zistili, že 12-36 hodín pred charakteristickými zmenami vetra, teploty a vlhkosti sa celkový počet iónov zvýšil (z 1500 iónov/cm3 na 2600 iónov/cm3) a pomer kladných a záporných iónov vzrástol z normálnych 1,2. do 1.33. Táto prvá zmena hustoty iónov sa zhodovala s nástupom nervových a fyzických symptómov u časovo citlivých pacientov a bola považovaná za jedinú meteorologickú zmenu zodpovednú za nepohodlie spojené so Sharavom.

Tento záver podporujú rozsiahle štúdie profesora Felixa Sulmana z univerzity Hadassah v Jeruzaleme. Označil ako "Serotonínový hyperfunkčný syndróm" súbor príznakov a symptómov, ktoré postihujú významnú časť populácie jeden alebo dva dni pred nástupom teplého a suchého vetra, ktorý je pre Šaravu typický. Charakteristické príznaky sú: nespavosť, podráždenosť, napätie, bolesti hlavy, znížené videnie, búšenie srdca, únava dýchania, návaly horúčavy, triaška, nádcha, hnačka, nadbytok kyseliny močovej a závraty. 

Okrem toho pacienti vykazovali zvýšenie hladiny serotonínu v moči a vykazovali zlepšenie pri liečbe zápornými iónmi alebo liekmi inhibujúcimi serotonín. Existuje teda solídny vedecký základ schopný zistiť, že vetry so zlou povesťou môžu spôsobiť nepohodlie u ľudí a že nerovnováha iónov vo vzduchu je primárnou meteorologickou príčinou.

Problémy súčasného mestského života

Dokonca aj v modernom mestskom živote sa človek často ocitol pred iónovými podmienkami, ktoré sú veľmi odlišné od podmienok prirodzenej rovnováhy. Štúdia vykonaná štrnásť dní v roku 1971 ukázala, že v kancelárii so štyrmi ľuďmi sa koncentrácia malých vzduchových iónov s postupom dňa znižovala a pri západe slnka dosahovala v priemere iba 34 pozitívnych a 20 negatívnych iónov na cm3.

Kúrenie a klimatizácia, fajčenie a domáce aktivity prispievajú k rýchlemu zníženiu hladín iónov prítomných vo vnútornom prostredí. Okrem toho statická elektrina generovaná rozsiahlym používaním syntetických vlákien v odevoch a bytových zariadeniach, ako aj elektromagnetické polia generované technologickými zariadeniami, menia vnútornú klímu a neprispievajú k zachovaniu najmenších iónov vo vzduchu.

Vplyv znečistenia ovzdušia na ióny v atmosfére životného prostredia je tiež značný. Malé fyziologicky aktívne ióny majú tendenciu sa pomerne rýchlo spájať s plynnými kontaminantmi a meniť sa na veľké, fyziologicky inertné ióny.

Test vykonaný v priemyselnej oblasti v San Franciscu J. C. Beckettom v roku 1959 ukázal množstvo malých iónov menej ako 80 iónov/cm3 v porovnaní s úrovňami 1 500 – 4 000 malých iónov/cm3 nachádzajúcimi sa v čerstvom, neznečistenom vzduchu.

To, že tento pokrok dosiahol značný rozsah, dokazuje skutočnosť, že hladiny malých iónov vo vzduchu na otvorenom mori sa s postupom času zmenšujú, pretože znečistenie ovzdušia sa odnáša z pevniny.

Je preto ľahké položiť si otázku, či smog, hmly a znečisťujúce látky, ktoré tak enormne vytvárame, niekedy znížia obsah malých iónov v atmosfére natoľko, že budú mať fatálne následky na rastliny, zvieratá a ľudí? Máme všetky dôvody na to, aby sme si boli vedomí toho, že pokračujúce vystavovanie sa malým množstvám menej závažných dráždivých látok (ako sú organické rozpúšťadlá) alebo že dlhodobý nedostatok základnej metabolickej látky (ako sú vitamíny) môže viesť k efektu, ktorý je pre človeka zaťažujúci.

Ľudia, ktorí pracujú ponorení do znečisteného vzduchu, trávia niekoľko hodín denne v kanceláriách či továrňach alebo ktorí trávia voľný čas v znečistených mestách, nevyhnutne dýchajú podstatnú časť svojho života vzduch ochudobnený o ióny.

Pribúda dôkazov, že tento nedostatok iónov vedie k nepohodliu, vyčerpaniu a strate fyzickej a duševnej výkonnosti. Napríklad v roku 1939 traja japonskí vedci: S. Kimura, M. Ashiba a L. Matushima ukázali, že ak sa úroveň teploty, vlhkosti a oxidu uhličitého udrží v určitom limite, ktorý sa považuje za vhodný pre blaho človeka, ale hladina iónov sa znížila, jedinci trpeli potením a depresiami.

Okrem toho sa tieto symptómy rýchlo zmiernili, ak sa hustoty iónov vrátili späť do normálu s použitím iónových generátorov.

V súčasnosti existuje veľa prostriedkov na umelú produkciu atmosférických iónov, ale najúčinnejší a najvýkonnejší výsledok poskytujú ionizátory vzduchu. Umožňujú znovu nastoliť prirodzené a optimálne mikroklimatické podmienky v miestach, kde žijete a pracujete. Niekoľko experimentov dokázalo, že vzduch s nízkym obsahom iónov v našich kanceláriách a továrňach znižuje odolnosť voči chrípke a možno aj iným infekciám. Naopak, vdychovanie zmesi s prevahou záporných iónov zvyšuje jej odolnosť.

Zlepšenie stavu popálenín a astmy

Niektorí lekári úspešne použili terapiu negatívnymi iónmi u pacientov s popáleninami, u ktorých sa znížila bolesť a výskyt infekcií v prospech hojenia. To všetko bolo možné vďaka pôsobeniu atmosférických iónov na serotonín.

Popálení pacienti majú totiž vyššie hladiny serotonínu v poškodených tkanivách a krvi a vďaka vdychovaniu záporných iónov sa ho podarilo premeniť na kyselinu 5-hydroxytryptamínovú, fyziologicky neaktívny metabolizmus.

Ďalší príklad pozorovaní v laboratóriu, ktoré sa zhodujú s klinickým použitím, je prítomný v práci Kalifornskej univerzity, kde niektorí vedci poznamenali, že zatiaľ čo vdychovanie pozitívne ionizovaného vzduchu malými zvieratami spôsobilo kontrakciu tracheo-bronchiálneho traktu a zníženie operačného výkonu. účinnosť slizníc, vdychovanie záporných iónov viedlo k opačnému efektu.

Bolo dokázané, že vystavenie pozitívnym iónom zvyšuje dýchacie ťažkosti u detí s astmatickou (spastickou) bronchitídou, zatiaľ čo liečba zápornými iónmi má opačný a terapeutický účinok, ktorý ukončí astmatický záchvat na dlhšie časové obdobie krátke v porovnaní s konvenčným liečebných metód. Nielen to, pri terapii negatívnymi iónmi neboli pozorované žiadne vedľajšie účinky, ktoré sú bežné pri medikamentóznej terapii. Okrem toho, keďže subjektmi experimentu boli deti mladšie ako jeden rok, možnosť, že pozorované účinky boli spôsobené psychologickými faktormi, bola minimálna.

Boulatov, sovietsky vyšetrovateľ, zhrnul svoju viac ako tridsaťpäťročnú prácu v prieskume, ktorý zahŕňal liečbu viac ako 3000 pacientov s bronchiálnou astmou s vysokou koncentráciou negatívnych iónov. Uviedol, že pacienti umiestnení do prostredia s optimálnou rýchlosťou iónov vykazovali podstatné zlepšenie celkového stavu, ako aj normalizáciu krvných a respiračných funkcií a zníženie frekvencie a intenzity záchvatov bronchiálnej astmy.

Aká je optimálna hladina negatívnych iónov?

Aká je však želaná a žiaduca koncentrácia záporných iónov, aby sa zachoval zdravotný stav človeka? Vedci vypočítali tento podiel medzi 1 000 až 3 000 zápornými iónmi na cm3. Ako uvidíme, nie je ľahké žiť v prostredí s týmito vlastnosťami. Myslite na to, že väčšina vzdušných miestností v meste má koncentráciu iónov v rozmedzí 250 až 500 a táto hustota klesá len na 20-100 v nevetraných miestnostiach.

Za týchto podmienok sa uľahčuje množenie baktérií a vírusov a znižuje sa schopnosť koncentrácie jedinca.

Aby sme dosiahli požadovanú kvótu iónov, musíme sa presťahovať na vidiek (kde sa koncentrácia iónov pohybuje medzi 1000 a 3000) alebo do hôr (2000-5000). Najväčšiu koncentráciu dosiahnete hlboko do ihličnatého lesa, na brehy potokov po búrke alebo pri vodopádoch. Všetky miesta rozhodne nie sú pre každého, najmä pre tých, ktorí žijú vo veľkých mestách.

Riešenie  na ionizáciu vzduchu

V tomto smere nám prichádza na pomoc najvyššia švajčiarska technológia, ktorá v posledných rokoch navrhla LifeEnergy Air, zariadenie schopné čistiť, filtrovať, energizovať a ionizovať vzduch. Vďaka tomuto výnimočnému doplnku môžete prinútiť svoje telo dýchať rovnaký vzduch, aký dýcha tých pár šťastlivcov, ktorí sa zvyčajne zastavia pod kaskádami vody, čím posilníte váš imunitný systém každým jedným nádychom.

LifeEnergy Air v skutočnosti produkuje až 320 000 iónov / cm³ vo vzdialenosti jedného metra od jednotky, pričom ich šíri do prostredia ionizáciou okolitých miestností.

Vďaka LifeEnergy Air získate:

  1. Posilnenie imunitného systému.
  2. Väčšia schopnosť prijímať kyslík prítomný vo vzduchu.
  3. Zvýšenie kapacity pľúc (lepšie dýchanie).
  4. Možnosť eliminovať znečisťujúce látky prítomné v miestnosti.
  5. Zlepšený spánok.
  6. Zníženie stresu.
  7. Zvýšená pozornosť.
  8. Zníženie agregácie krvných doštičiek v krvi (lepšia zrážanlivosť krvi).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia