Infobar icon

Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.

Kategórie
 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 

Ryžová múka celozrnná mletá kameňom BIO SpigaBuona®

(0 hodnotení)
Kód produktu:SG051065
Ryžová celozrnná múka mletá na kamennom mlyne, ktorý je špeciálne určený pre mletie bezlepkových plodín. Pre maximálne bezpečie ľudí s intoleranciou na lepok a celiakiou.
Dodacia lehota
Na sklade (Hmotnosť: 500 g): 24
Dostupnosť: Skladom
Hmotnosť: 500 g: od 5,20 €
Obrázok Názov Dostupnosť Cena
Hmotnosť: 500 g SG051065 Skladom 5,20 €
Hmotnosť: 2.5 kg SG05106 Skladom 19,20 €

Ryžová celozrnná múka je vhodná do bezlepkového pečenia, na kváskové bezlepkové chlebíky či na vysmážanie. Môžete ju použiť aj ako zahusťovadlo krémov a omáčok (odporúčame variť najmenej 10 minút za neustáleho miešania). Vhodná na prípravu toriet, záskukov, dezertov či chleba a cestovín.

Ryža Vialone Nano sa v Taliansku pestuje od roku 1937. Bola vyvinutá krížením ryže Vialone s odrodou nazývanou Nano kvôli nízkej výške rastliny. Je typická pre oblasti pestovania ryže v južnej provincii Verony vo Veneto. Spracované zrno by malo byť stredne veľké, okrúhleho tvaru a polodlhé s výrazným zubom a zaobleným prierezom. Malo by byť biele a malo by mať predĺžené perleťové jadro.  Podobne ako v prípade Carnaroli je Vialone Nano oceňovanou ryžou v rizote. Vďaka vysokému obsahu škrobu, ktorý je bohatý na amylázu (a preto vytvára krémové rizoto), mu umožňuje zachovať si tvar a počas varenia absorbovať veľa tekutín.

Ryžová celozrnná múka sa vyrába mletím ryže natural odroda Vialone Nano na kamennom mlyne Antico Molino Rosso v závode SpigaBuona® , ktorý je výhradne určený na mletie bezlepkových surovín a teda múka neobsahuje žiadne stopy lepku. Celý proces výroby múky je špeciálne vyvinutý pre celiatikov. Aby sa zabezpečila maximálna kvalita, tak každá fáza výberu a čistenia obilnín podlieha prísnej kontrole. Surovina sa mechanicky čistí a zomletú múku kontrolujú odstraňovače kameňa a 2 optické triediče, to všetko pre maximálnu kvalitu. Navyše každá šarža múky sa testuje z pohľadu chemických a makrobiologických ukazovateľov. Proces mletia na kamennom mlyne prebieha pomaly pri 80 ot/min, takže múka nepresiahne teplotu 45°C. Múka si zachová všetky organoleptické vlastnosti čerstvej múky a všetky živiny, ktoré sa nachádzajú v klíčku.

Vedeli ste, že všetky produkty SpigaBuona® sa vyrábajú v závode s názvom Casa Dedicata al Senza Glutine Bio. Je to 100% bezlepkový závod, kde prichádzajú len bezlepkové suroviny. Tieto suroviny tu spracovávajú a balia pracovníci špecializovaní na manipuláciu s týmito výrobkami. Všetky tieto procesy zaručia, že nemôže dôjsť ku kontaminácii lepkom. 

Biologické celozrnné múky pochádzajú z mletia celých zŕn, ktoré neboli ošetrené syntetickými pesticídmi a sú pre náš organizmus veľmi dôležité ako zdroj vlákniny (otrúb). Ak si vyberiete celozrnnú múku, tak odporúčame len takú, ktorá pochádza z ekologického poľnohospodárstva.

  • Zloženie: ryžová celozrnná múka*    *=BIO
  • Alergény: Môže obsahovať stopy orechov a sezamu.
  • Hmotnosť: 500g, 2,5kg
  • Krajina pôvodu: Taliansko
  • Skladovanie: Skladovať v suchom a chladnom mieste (max. 24°C).

TIP: Odporúčame vyskúšať aj iné druhy múk, ktoré boli mleté na kamennom mlyne Antico Molino Rosso.

“Dobrý eshop je ako skutočná láska. Stačí jediný pohľad a viete, že je ten pravý.”

Sme mladá rodinná firma, milujeme Taliansko a poctivé potraviny. Prečo? Taliani si užívajú dobré jedlo, dlhé debaty pri pohári pohári vína a skvelých priateľoch. BIO nákupmi chceme priniesť príjemnú atmosféru aj na rodné Slovensko. Zabudnite na stres a vychutnajte si kvalitu pretavenú do potravín. Bez lepku, cukru, konzervantov a palmového oleja. Pretože s nami sa naučíte rozlíšiť úžasné jedlo od dobrého.



Pridať hodnotenie:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia