Odporúčame vám slovenský zázvorový nealkoholický nápoj ZINGI. Med, citrónová šťava, zázvorová šťava a nič viac.
Tapiokový škrob BIO 125g Baule Volante
Tapiokový škrob je vyrobený z koreňa manioku. Je prirodzene bezlepkový a má vynikajúce zahusťujúce vlastnosti. Zahustí polievku, nahradí strúhanku a dodá ľahkosť sladkým dezertom.
Ak chcete zahusťovať, tak odporúčame najprv rozmiešať v studenej tekutine a až následne zahusťovať.
Ak chcete využiť do pečenia, tak stačí pridať počas miesenia cesta.
Odporúčaný spôsob použitia
- pre zahusťovanie polievok použite 1 lyžičku tapiokovej múky, čím dosiahnete krémovú polievku,
- výborne nahradí klasickú strúhanku v trojobale, ak tapiokovú múku zmiešate s tvrdým syrom,
- pre dosiahnutie výraznejšej chuti rýb alebo mäsa, posypte ich pred pečením,
- na prípravu sladkých a slaných zákuskov a keksov,
- na spôsob polenty len zmiešajte tapiokovú múku s mliekom a smotanou,
- prísada do bezlepkového kváskového pečenia.
Recept na tapiokový puding z kokosového mlieka
Ingrediencie: 30g tapiokového škrobu, 200ml kokosového mlieka, 30g strúhaného kokosu, 100ml vody, 1 štipka soli, 2 lyžičky trstinového cukru
Postup: Do hrnca pridajte tapiokový škrob, cukor a soľ. Pridávajte pomaly kokosové mlieko s vodou, jemne miešajte. Zohrievajte na miernom ohni až kým nezačne vrieť. Nechajte variť cca. 5 minút počas vrenia a pokračujte stále v miešaní. Následne vylejte do pripravených misiek, ozdobte strúhaným kokosom a nechajte vychladnúť pred podávaním.
TIP: Objavte aj ostatné naše škroby - ryžový, kukuričný či zemiakový v BIO kvalite
Zloženie: tapiokový škrob* *=BIO
Výživové hodnoty na 100g
- Energia: 1519 kJ (358 kcal)
- Tuky: < 0,5 g
- z toho nasýtené: < 0,1 g
- Sacharidy: 89 g
- z toho cukry: 3,4 g
- Vláknina: 0,9 g
- Bielkoviny: < 0,5 g
- Soľ: < 0,01 g
Hmotnosť: 125g
Krajina pôvodu: mimo EU
Vyrobené v:
La Dolciaria di M.e R. s.r.l.
Via Collodi 6
IT - Barberino Tavarnelle (FI)
Balené pre:
Baule Volante
via Santa Maria in Duno snc
Interporto Bologna Blocco 10.1
IT - Bentivoglio (BO)
Pridať hodnotenie:
Pridať reakciu na komentár: