Infobar icon

Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.

Kategórie
 
 
 
 
 

Ošatka celulózová hranatá hladká DOBRIO

5 (1 hodnotenie)
Kód produktu:1.6
Výrobca:DOBRIO
Celulózová ošatka lepšie drží teplo pri kvasení chleba než v ošatke z pedigu. Bochník sa z nej dobre vyklápa a neprichytáva sa na steny ošatky.
Dodacia lehota
Na sklade (Hmotnosť: 750 g): 10
Dostupnosť: Skladom
Hmotnosť: 750 g: od 11,50 €
Obrázok Názov Dostupnosť Cena
Hmotnosť: 750 g 1.6 Skladom 11,50 €
Hmotnosť: 1 kg 1.8.1 Skladom 11,70 €

Ošatky sú nádoby, v ktorých nechávame cesto na chlieb prekvasiť (zväčšiť svoj objem). V ošatke sa chlieb nikdy nepečie, ale pred pečením sa z ošatky vyklopí na horúci plech alebo kameň na pečenie. Celulózová ošatka lepšie drží teplo pri kvasení chleba než v ošatke z pedigu. Bochník sa z nej dobre vyklápa a neprichytáva sa na steny ošatky.

Pred prvým použitím stačí ošatku ľahko jemnou kefkou očistiť a vysypať múkou alebo zemiakovým, či kukuričným škrobom. Pri ďalších použitiach netreba vysypávať.

Keďže ide o neošetrený materiál, nemali by sme ich namáčať do vody, ale po dokončení ich len oprášiť od zostatkovej múky alebo škrobu a ošatky nechať dokonale vyschnúť.

Žltá alebo hnedá škvrna na ošatke? Dôkaz pravosti

Ak ste našli na ošatke tmavšiu škvrnu, je to dôkaz kvality použitého materiálu. Na výrobu týchto ošatiek sa používa 100% prírodná buničina z ekologických zdrojov, ktorá je bez akýchkoľvek chemikálií. Táto buničina sa vyrába stlačením čerstvého dreva na otočných kamenných valčekoch. Lignín, ktorý je súčasťou prírodného dreva, je súčasťou tohto materiálu ako druh prírodného „lepidla“. Ak na ošatkách nájdete žltú alebo hnedú škvrnu, verte, že je to je spôsobené prítomnosťou lignínu, ktorý môže zmeniť farbu v priebehu sušenia, alebo ako reakcia na slnečné svetlo. Je to dôkaz čerstvosti a kvality použitej buničiny.

Postup výroby celulózových ošatiek

Na výrobu buničiny z kmeňa stromov sa používa voda. Na každú ošatkovú formu je samostatný lisovací nástroj, do ktorého sa plní buničina. Z buničiny sa v lisovacom stroji pod vysokým tlakom vytlačí voda a zo zhutneného vláknitého materiálu vznikne forma čerstvej ošatky. Počas následného sušenia sa celulózové vlákna zosieťujú a zauzlia, čím forma získa mechanickú stabilitu. Po vysušení sa hrubé okraje foriem obrúsia a vykoná sa kontrola kvality, po ktorej sú formy pripravené na expedíciu.

Ako zvoliť správnu veľkosť celulózovej ošatky?

Pri celulózových ošatkách výrobca odporúča sa riadiť váhou upečeného chleba. Ošatka, ktorá je veľkosťou (hmotnosťou) najbližšie k váhe upečeného chleba je správna ošatka.

  • Zloženie: 100% prírodná buničina z ekologických zdrojov bez chemických prísad
  • Tvar: hranatá
  • Rozmery: 
    • 750g bochník - 25x13x7 cm
    • 1kg bochník - 25x15x7,5 cm
  • Vyrobené v Nemecku.
  • Ošatky boli testované a schválené pre styk s potravinami.

K ošatke odporúčame dokúpiť aj kefu na čistenie ošatiek a praktickú metličku na múku, ktorá očistí chlieb od prebytočnej múky pred pečením.

TIP: Nakoľko ošatky počas kvasenia absorbujú z cesta do seba určitú vlhkosť, odporúčame v závislosti od ich spôsobu používania (okrem pravidelného vyschnutia po použití)  raz za mesiac vyčistiť aj tvrdšou kefou a dať ich do rúry pri teplote do 130°C po dobu cca 45 minút. Vtedy ošatky dôkladne vyschnú a zabijú sa aj všetky prípadné baktérie a plesne.

"Baví nás pomáhať vám. Ak ste rovnako ako my nadšení žiť dobrý život, ste na správnom mieste."

Našou víziou je pomáhať vám žiť dobrý život. Či už ide o biopotraviny, eko čistiace prostriedky alebo napríklad mlynček na domáce ovsené vločky, každý produkt z nášho e-shopu sme osobne preverili. Ak sa nám na ňom čokoľvek nepozdáva, nebudeme ho ponúkať.

Zloženie: 100% prírodná buničina z ekologických zdrojov bez chemických prísad

Tvar: hranatá

Rozmery: 

  • 750g bochník - 25x13x7 cm
  • 1kg bochník - 25x15x7,5 cm

Vyrobené v EU.

Ošatky boli testované a schválené pre styk s potravinami.



Pridať hodnotenie:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
Ošatka celulózová hranatá hladká DOBRIO 28.03.2024 19:19

ošatky jsou super už v nich kynou kváskové chleby :-)

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia