Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.
Domáce arašidové maslo
Pripravte si s nami úžasné a veľmi chutné arašidové maslo. Recept na arašidové maslo je veľmi jednoduchý a zvládne ho naozaj každý. Môžeme si pripraviť chrumkavé alebo jemné arašidové maslo. Takisto ho môžeme doplniť o čokoládu, kokos alebo iné ingrediencie podľa chuti, a tak získame ochutené domáce arašidové maslo.
Ingrediencie
- 2 šálky arašidy lúpané natural - nesolené a nepražené
- 2 PL arašidového alebo konopného oleja
- ďalšie ingrediencie podľa chuti - soľ, čokoláda, kokos, ryžový sirup,...
Postup
- Rúru predhrejeme na 190°C. Na plech si dáme papier na pečenie, na ktorý vysypeme arašidy. Arašidy nesmú byť na kope, ale ich pekne rozmiestnime po celom plechu.
- Arašidy pečieme na 190°C asi 3 minúty a potom ich premiešame a pečieme ďalších 5 minút. Dávame pozor, aby arašidy neprihoreli.
- Arašidy vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
- Na mixovanie použijeme kuchynský robot s nožmi alebo smoothie mixér. Arašidy dáme do mixéra a mixujeme asi 1 minútu. Ak sa nám vytvorí hustá masa, tak pridáme podľa potreby olej a mixujeme ďalej, až kým nevznikne hladká krémová konzistencia.
- Do arašidového masla môžete pridať podľa chuti strúhaný kokos, čokoládu, škoricu, kokosový cukor alebo iné ingrediencie. Po pridaní znovu poriadne vymiešame.
- Arašidové maslo skladujeme v sklenenom pohári na chladnejšom mieste.
Prajeme dobrú chuť :)
Orechy od farmárov