Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.
Tamari sójová omáčka BIO La Finestra
Obrázok | Názov | Dostupnosť | Cena | |
---|---|---|---|---|
Objem: 250 ml 0707211 | Skladom | 9,99 € | ||
Objem: 500 ml 0707212 | Skladom | 14,30 € |
Tamari sójová omáčka pochádza z Číny, kde sa používa už vyše 2800 rokov. Postupne sa rozšírila do celej juhovýchodnej Ázie a v súčasnosti je tradičnou súčasťou ázijskej kuchyne. S obyčajnou a lacnou sójovou omáčkou nemá však nič spoločné. Naša Tamari omáčka neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá a ani umelé sladidlá.
Poznáme základné štyri chute (sladká, horká, slaná, kyslá), avšak existuje ešte piata chuť - umami. Označuje sa ako lahodná alebo chuť zrelosti, zvýrazňuje chuť jedla. Táto piata chuť, umami, sa nachádza vo všetkých fermentovaných výrobkoch a teda aj v Tamari omáčke.
Ako sa vyrába Tamari omáčka od výrobcu La Finestra?
Pripravuje sa zo sójových bôbov, mirinu a koji. Proces fermentácia trvá 18 mesiacov a prebieha v drevených sudoch. Fermentačný proces obohacuje Tamari o enzýmy, ktoré podporujú trávenie a o bielkoviny, ktoré sú potrebné vo vegetariánskej strave. Tamari sa na záver jemne pasterizuje pri teplote 82°C, ale len 1 hodinu, aby sa zastavila fermentácia a zabránilo sa kazeniu Tamari. Z dôvodu vysokého obsahu vody v Tamari, nie je možné žiadnym iným spôsobom konzervovať.
Rozdiel medzi Shoyu a Tamari
Shoyu a tamari sú viacmenej porovnateľné, avšak tamari si lepšie udrží chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa odporúča používať až ku finálnemu dochuteniu hotového jedla.
- vyrábajú sa rozdielnym spôsobom - tamari vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe Miso
- tamari je tmavšia, hustejšia, bohatšia a výraznejšia chuť ako shoyu
Tipy na využitie Tamari omáčky
- ryžový šalát s paradajkami
- zeleninové soté
- kešu zálievka - rozmixujte 2 PL shoyu, 4 PL olivového oleja, 1 PL balzamikového octu, hrsť kešu orechov
- dressing na šalát - zmiešajte sezamový olej, shoyu, agávový sirup a jablčný ocot
- restovaná hliva ústricová - hlivu orestujte na troche sezamového oleja a keď sú huby skoro hotové, tak pridajte shoyu a dokončite restovanie
- marinády (na zeleninu, mäso a ryby) - zmiešajte shoyu s medom (alebo javovorým sirupom) a potrite surovinu touto marinádou, následne upečte alebo ugrilujte
- polievky či zeleninové zmesi
- Zloženie: sója* (46%), voda, morská soľ, mirin* (sladká ryža*, voda, ryža*), jačmenná múka*, koji (Aspergillus oryzae)
- Objem: 250ml / 500ml / 1L / 18L (gastro)
- Krajina pôvodu: poľnohospodárstvo mimo EU
- Vyrobené v Japonsku.
“Za kvalitnými produktami hľadajte osobný prístup, nie certifikáty - tie sú len bonusom.”
Myšlienkou rodinného eshopu dobrio.sk je žiť udržateľne s úctou k prírode a ponúknuť zákazníkom z každého rožka troška. Všetky produkty prešli skrz naše ruky i domácnosť. Výrobcov osobne poznáme a ak sa nám produkt nepozdáva, miesto na našom eshope si nenájde. Ak hľadáte aj produkty predávané s láskou, s BIO nákupmi jednoducho nie je o čom.
Ovela lepsia chut ako pri beznych sojovych omackach
Pridať hodnotenie:
Pridať reakciu na komentár: