Infobar icon

Odporúčame vám citrónovú šťavu zo Sicílie v BIO kvalite z dozretých sicílskych citrónov. Nie je robená z koncentrátu a neobsahuje žiadne pridané látky alebo konzervanty. Nie je riedená. Balená v skle.

Kategórie
 
 
 
 
 

Darček k nákupu - Jačmenný diastatický slad na pečenie BIO 30g Antico Molino Rosso

5 (1 hodnotenie)
Kód produktu:1942
Jačmenný diastatický slad je pekárenský zosilňovač bohatý na komplexné cukry a enzýmy, ktoré podporujú kvasnú aktivitu najmä v chladných mesiacoch.
Dodacia lehota
Na sklade: 748
Dostupnosť: Skladom

Jačmenný diastatický slad je pekárenský zosilňovač bohatý na komplexné cukry a enzýmy, ktoré podporujú kvasnú aktivitu tým, že znižujú problémy spojené s chladnejšími mesiacmi. Povrch chleba je zlatý a chrumkavý, zlepšuje tiež kvasenie, vônu, chuť a farbu chleba či pizze.

Slad je nasladované, naklíčené a usušené obilie, ktoré sa nakoniec suší rôznymi teplotami pre rôzny efekt. Prevažne sa pre výrobu sladu používa jačmeň. Obilie sa sladuje preto, aby sa rozštiepili v slade uložené polysacharidy na jednoduché sacharidy.

Jačmenný diastatický slad je pekárenský zosilňovač bohatý na komplexné cukry a enzýmy, ktoré podporujú kvasnú aktivitu. Preto v pekárenstve má najväčší význam diastatický slad – pri sušení sa používa teplota max 50 °C, čím sa nezničia enzýmy - diastáza. Tento slad má vysokú enzymatickú účinnosť.

Diastáza je skupina enzýmov, ktorá sa nachádza v slade. Produkuje sa klíčením semien. Diastáza transformuje škrob na maltózu a potom ju premieňa na glukózu.

V pekárenstve má význam diastatický slad, ktorý má vplyv na elastickosť a pružnosť striedky a na charakteristickú vôňu.

Ostatné druhy sladov sa pridávajú kvôli farbe, chuti a vôni.

TIP na čítanie: Sladenka nie je slad. Aký je najlepší slad na pečenie?

“Za kvalitnými produktami hľadajte osobný prístup, nie certifikáty - tie sú len bonusom.”

Myšlienkou rodinného eshopu dobrio.sk je žiť udržateľne s úctou k prírode a ponúknuť zákazníkom z každého rožka troška. Všetky produkty prešli skrz naše ruky i domácnosť. Výrobcov osobne poznáme a ak sa nám produkt nepozdáva, miesto na našom eshope si nenájde. Ak hľadáte aj produkty predávané s láskou, s BIO nákupmi jednoducho nie je o čom.

Spôsob použitia: Na 100g múky použite 1,5g jačmenného sladu a poriadne premiešajte.

Zloženie: jačmenný slad (diastatický) v prášku*   *=BIO
Alergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať stopy sóje a sezamu.

Hmotnosť: 30g (stačí na 2kg múky)
Krajina pôvodu: poľnohosp. EU



Pridať hodnotenie:

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
Darček k nákupu - Jačmenný diastatický slad na pečenie BIO 30g Antico Molino Rosso 13.04.2023 17:45

:-)

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia