Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.
Bezlepkové ryžové palacinky
BEZ LEPKU, MLIEKA, VAJEC A INÝCH PRÍSAD. LEN RYŽA NATURAL A JABLKO.
Ak nechceme použiť v palacinkách vajcia, mlieko a bežnú múku s lepkom, tak vieme aké je náročné pripraviť chutné palacinky, ktoré sa nelepia, nemrvia a držia tvar.
Vyskúšajme tieto originálne ryžové palacinky pripravené z ryže natural. Palacinky chutia celej rodine.
Môžeme ich ozdobiť karobovou čokoládou a ryžovým sladom Uchida.
Ingrediencie (2 porcie)
- 250g ryže natural (vopred namočenej)
- 200 ml vody
- 30g orieškov (nemusia byť)
- 1 jablko (môže byť aj hruška)
- himalájska soľ
Postup prípravy
- Ryžu natural a oriešky poriadne premyjeme a necháme ich namočené celú noc vo vode.
- Na ďalší deň ryžu a oriešky zlejeme, znova prepláchneme a necháme chvíľu odtiecť. Ryžu a oriešky dáme do mixéra na smoothie, pridáme nakrájané jablko, vodu a štipku himalájskej soli.
- Mixujeme na vysokých otáčkach, až kým sa nevytvorí husté krémové cesto, cca. 3 minúty.
- Ak použijeme kamennú panvicu, tak olej nám netreba. Ak máme bežnú keramickú, tak ju musíme potrieť olejom. Panvicu poriadne rozohrejeme a nalejeme varešku cesta na panvicu.
- Palacinku opatrne po stranách nadvihneme a obrátime. Pečieme z oboch strán na strednom ohni.
- Palacinky ešte za tepla dochutíme podľa svojich predstáv. Odporúčame ako náplň kvalitný džem a vrch poliať karobovou čokoládou a ryžovým sladom Uchida.
Prajeme dobrú chuť
Nakúpte si u nás potrebné suroviny