Odporúčame vám slovenský prírodný repelentný sprej bez obsahu škodlivých látok. Vhodný aj pre detskú pokožku.
Káva & Konopa BIO 250g Salomoni
Objavte unikátne spojenie mletej kávy Arabiky a konope. Zmes je unikátna svojou chuťou a určená pre všetkých milovníkov konope.
Hodnoty a význam ekologickej výroby kávy
Organické a biodynamické plodiny sa vzdávajú používania chemikálií, najmä syntetických hnojív, pesticídov a herbicídov . To ale v žiadnom prípade neznamená nepoužívať nič a pasívne čakať na úrodu. Na zlepšenie prirodzenej úrodnosti pôdy sa tak používa veľa techník, čím sa zvyšuje zdravie rastlín a ich spontánna odolnosť voči chorobám a útokom rôznych parazitov. Ďalej tento kultivačný systém uprednostňuje užitočný hmyz, vtáky a iné zvieratá, ktoré sa živia nežiaducim hmyzom, čím sa udržuje ekosystém v rovnováhe.
Pestovanie kolumbijskej kávy zo Sierry Nevady sa nachádza vo výške 1200-1600 m.n.m., kde si podnebie už vyberá mnohých škodcov rastlín. Jeho sladkasté bobule môžu rásť zdravo aj vďaka ľudskej práci. Indiáni sa stali pri tomto druhu práce nepostrádateľní, pretože územia vysokých nadmorských výšok sú terasovité a zle spojené úzkymi kamennými priechodmi, kam sa štvorkolesové vozidlá nedostanú a kde sa pohybujú iba ručne.
Organické hnojenie pôdy prebieha úplne prirodzeným spôsobom:
- vhodným kompostovaním (spracovanie všetkého rastlinného odpadu v špeciálnych kopcoch);
- mulčovanie (zakrytie pôdy, aby sa zabránilo jej vysušeniu a podpora prežitia mikroorganizmov, ktoré prispievajú k úrodnosti pôdy;
- striedanie plodín a blízkosť plodín, ktoré si navzájom „pomáhajú“, zabezpečujú, že sa pôda regeneruje a že sa vracia potraviny bohaté na všetky živiny v dokonalej rovnováhe.
Zber plodov sa stále vykonáva ručne, aby sa vybrali tie najkvalitnejšie bobule, a dokonca aj ich preprava ďalej po prúde sa vykonáva stále človekom alebo pomocou mulíc.
Fazuľa sa starostlivo umyje v čistej vode a nechá sa vysušiť na teplom karibskom slnku. O úrodu sa starajú a „ju hýčkajú“, pretože je to jediný zdroj príjmu pre domorodcov, ktorí musia každý deň bojovať proti kolumbijskému nepriateľovi číslo jeden: marihuane.
Vhodné pre moku, frenchpress a espresso kávovary (s možnosťou mletej kávy).
TIP: Prečítajte si viac o BIO pestovaní kávy v Kolumbiji, z ktorej bola upražená aj táto zmes Káva & Konopa Salomoni.
"Baví nás pomáhať vám. Ak ste rovnako ako my nadšení žiť dobrý život, ste na správnom mieste."
Zloženie: mletá káva*, konopná múka* (7%) *=BIO
Alergény: Môže obsahovať stopy zŕn obsahujúcich lepok.
Stupeň praženia: stredné
Senzorické vlastnosti: ľahké tóny lieskových orieškov
Výživové hodnoty na 100 g
- Energia: 1458 kJ (350 kcal)
- Tuky: 9,7 g
- z toho nasýtené: 4,5 g
- Sacharidy: 29,8 g
- z toho cukry: 0,2 g
- Vláknina: 36,3 g
- Bielkoviny: 17,8 g
- Soľ: 0,1 g
Hmotnosť: 250g
Krajina pôvodu: poľnohosp. EU / mimo EU
Výrobca:
Torrefazione Caffe Salomoni srl
Via Brescia 27
IT – 46100 Mantova
Pridať hodnotenie:
Pridať reakciu na komentár: